Első alkalommal rendezték meg szombaton a LowTreffen, márkafüggetlen autós találkozót Izsákon, ahol több mint 200 autót lehetett megcsodálni. Helyszínül a Kajla Off-Road Tanya szolgált.

-Hirdetés-

A találkozóra a reggeli rossz idő ellenére is nagy érdeklődés mutatkozott, mivel számos különleges és egyedi járműcsodát láthattak az érdeklődők.

A paksi székhelyű „Low Budget Garage” klubot  Czoczek Dániel és Kovács László alapította még 2018-ban. A klub egy baráti, segítőkész közösség, akik azt az autós kultúrát képviselik, ahol az emberek segítenek egymásnak és támogatják a hasonlóan autó szerető társaikat, klubtól, márkától és anyagi lehetőségektől függetlenül.

Czoczek Dániel fő szervező

Az izsáki találkozó szervezésében Czoczek Dániel és Kovács László mellett a csapat több tagja is részt vett.

Nem véletlenül szerveződött Izsákon az első találkozó, hiszen a szervezők évek óta nagyon jó kapcsolatot ápolnak Fertig Józsival és a soltszentimrei autós találkozó szervezőivel.

„Amikor megfogalmazódott bennünk, hogy szeretnénk mi is egy saját találkozót, akkor nem is volt kérdés, hogy itt Izsákon Fertig Józsinál legyen. Hiszen egyrészt az ő neve, munkássága már fogalom ebben a szakmában, másrészt pedig a Kajla Off Road Tanya, mint helyszín tudtuk, hogy a lehető legjobb választás. Maga a hely csodálatos, gyönyörűen rendbe tartott, méretre megfelelő, másrészt a város határán kívül van, így a külterületi elhelyezkedés miatt a lakosságot sem zavarjuk a programokkal” – mondta el lapunknak Czoczek Dániel szervező.

A rendezvény hivatalos modellje: Katona Henrietta 2022-23 Miss Queen Hungary országos szépségverseny királynője

Kovács László azt is elmondta, hogy az első találkozón a 200 autó nagyon sikeresnek mondható és, hogy ők egy kicsit másban gondolkodtak, mint a megszokott találkozók. – „A tó köré mi nem a megszokott VIP részleget valósítottuk meg, hanem meghívtunk olyan különleges autókat, amik nem nagyon szerepelnek magyarországi autós találkozón.

Mint például a Junkwagon, a YouTube-n épített autó. Részt vettek a találkozón egyedi Volkswagen Bogarak és egy T2 transporter, amelyek állapotukat tekintve ritkaságszámba mennek. De sikerült olyan versenyautókat is hívni, amelyeknek a külseje nem igazán jellemzik, azt hogy milyen erő és technika van a motorterükben, de mindegyik egy különlegesen megépített erős gépezetek voltak. Szintén sikerült egy kuriózumot is megszereznünk, egy Lexus GS300, amiből ilyen állapotban talán egy-kettő rohangál csak Magyarországon. De természetesen amerikai autók, tuning autók, young- és oldtimerek között is válogathattak a résztvevők.”

Versenyeknél TOP kategóriákat díjaztak, volt alap TOP3, Volkswagen Konszern TOP3, illetve egy olyan TOP3 ahová minden olyan autó sorolható, ami nem a Volkswagenbe tartozik, illetve a felniket is díjazták.

Versenyek tekintetében volt kipufogó hangnyomásmérés: itt születtek különdíjak is, hiszen benzin kategóriában kettő, diesel kategóriában egy autó volt, ami kiakasztotta a mérőműszert, pedig egy ilyen mérőműszer 130 decibelig mér. Volt felni és turbó kitartó verseny, amibe ráadásul a pindurok is kivették a részüket, és nem csak a fiúk, de a kislányok is bátran kipróbálták magukat, ráadásul nagyon ügyesen. Természetesen ezen a programon sem maradt el a gumifüstölés és a lakosság örömére a városi utcai felvonulás sem.

A rendezvénynél nagyon fontos elem volt, hogy az autók és a motorok főszerepe mellett, ez egy abszolút kulturált, család- és állatbarát rendezvény legyen, hiszen maguk a főszervezők is kisgyermekes családosok és állatszerető emberek.

Mindemellett nem csak a szórakozást, de a segítést is célul tűzték ki, ahol idén a 29 éves Amrein Tamás, autós-motoros társuknak gyűjtöttek, hogy egy szörnyű baleset után, újra járni tudjon. Ez a fajta segítés nem először volt már az életük része, hiszen a tavalyi évben egy fajtamentő kutyás egyesületnek több száz kilónyi kutyatápot gyűjtöttek és adományoztak.

Fotók: Csúcs Fotó & Média

MEGOSZTÁS