Idén is szeptember negyedik szombatján került megrendezésre a már hagyományosnak mondható Tabdi Szüreti Nap. A kis település apraja-nagyja megmozdult és készült önfeledten erre a jeles eseményre. Mit sem bizonyít ez jobban mint, hogy 94 helyi szerepelt a szüreti műsorban. Sajnos az időjárás nem volt kegyes a rendezvény napján, így a szüreti lovas felvonulás elmaradt, azonban a többi programot megtartották.

-Hirdetés-

Szeptember 23-án reggel hét órakor traktorok ébresztették a falu lakóit jelezvén, hogy Szüreti Napra ébredtek az emberek. Délelőtt terményszentelő ökumenikus istentisztelet volt a Római Katolikus Templomban, majd a Faluházban régi konyhai eszköz kiállítása nyílt. Közben kézműves foglalkozásokkal várták a gyermekeket.

A hagyományos szüreti felvonulás a rossz időjárás miatt elmaradt, azonban a színpadi programok megtartásra kerültek. Délután háromnegyed ötkor Fábián Sándor, Tabdi Község polgármestere mondta el köszöntő beszédét. Ezt követően két tabdi polgárőrt is kitüntettek. Fuszenecker János és Czár Tibor ,,Tabdi kiváló polgárőre” címet vehetett át.

17 órakor vette kezdetét a tabdi hagyományőrző szüreti műsor, ahol kicsik és nagyok egyaránt készültek látványos táncokkal és produkciókkal. A műsorban 94 helyi vett részt. Az eső sem tántorította el a műsor szereplőit, akik közel két hónapon keresztül, heti két alkalommal próbálták el a nagy napra megálmodott produkciót. A műsor természetesen nagy mulatozással ért véget. A szüreti mulatság végén megköszönték az önzetlen munkát és szervezést Horváth-Hetényi Viviennek, Horváth Gábornak és Fábiánné Léder Katalinnak.

A látványos szüreti mulatság után Szabó Dékány Zsófia, Morvai Melinda és Kalapáti Zoltán énekeltek vidám magyar nótákat és operett slágereket, akik a Felvidékről érkeztek Tabdira.

19 órától a Faluházban a Kecskeméti Bolyai Gimnázium színjátszóinak előadásával folytatódott a program, Good Luck, Hunting! címmel. Az előadás jótékony céllal volt megrendezve, hiszen van egy Bolyai János Gimnázium az ukrajnai Aknaszlatinán. Az ő oktatási körülményeik javítására gyűjtöttek a kecskeméti gimnázium színjátszói.

A kecskeméti Bolyai János Gimnázium Színjátszói egy érzelmes és vidám darabot adtak elő

21 órától adott koncertet az est sztárvendége, Happy Gang Cory. A kilencvenes évek közepén alakult zenekar nagy slágerei mellett több ismert magyar számot is előadott Cory.

Happy Gang Cory

Őt követte a színpadon Kothencz Lajos, majd a hajnalig tartó utcabálon a jó hangulatot Kiss Máté és Gmoser István szolgáltatta.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (251 db kép)
MEGOSZTÁS