A vármegyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban szereplő Kiskőrösi LC együttese szeptember 24-én hazai pályán szerepelt. Az együttes a Harta SE gárdáját fogadta, amely csapat az elmúlt szezonban előbb Kiskőrösön nyert 8-0-ra, majd vendéglátóként 7-0-ra. A nagy gólarányú vereségekért szeretett volna most törleszteni valamit a hazai csapat.

-Hirdetés-

A bajnokság 7. fordulójában lejátszott találkozón sikerült a revans a kiskőrösieknek, miután 4-2-re (1-2) győzték le a hartaiakat: Tóth Z. – Mijailovic (Agócs), Pekker, Dulai (Torgyik), Barkóczi, Lajkó, Gyenizse B. (Karf), Csáki, Szabó G., Amin (Szabó D.), Godslove. A találkozó jól kezdődött a kiskőrösiek számára, mivel a védelemből előre húzódó Barkóczi Ádám góljával már a 6. percben vezetést szereztek (1-0). Ezt követően a hartaiak ritmust váltottak, több veszélyes támadást is vezettek. A vendég próbálkozások során a 13. percben egy kapu előtti kavarodás után egy buktatás miatt tizenegyeshez jutottak a hartaiak. A vendég büntetőt Fekete Tamás értékesítette magabiztosan, így kiegyenlítettek a hartaiak (1-1). A bekapott gól megzavarta a kiskőrösieket és a 14. percben egy veszélyes jobb oldali hartai beadást a hazai védők röviden szabadítottak fel, a lecsorgó labdát pedig nagy erővel vágta a kapuba védhetetlenül Nagy Márk (1-2). A szünet után nagyot változott a játék képe, a kiskőrösiek szerkezetet váltottak, már a saját térfelén letámadták a hartaiakat és hibára kényszerítették a vendégeket. Az 54. percben a kiskőrösi Szabó Gergő indította pontos labdával a jobb oldalon Mijailovic Zalánt, aki beadása után közelről fejelte a kapuba a hosszú oldalon jó ütemben érkező Egejuru Godslove a hálóba a játékszert (2-2). A 60. percben egy jobb oldali szabadrúgást végezhetett el a kiskőrösi csapat, aminél Szabó Dávid lövése után a labda kipattant a vendégek kapusáról Ámann Márkról, melyet kapásból továbbított a kapuba Egejuru Godslove, megszerezve ezzel a hazaiaknak a vezetést (3-2). A hazaiak lendületben maradtak és a lüktető játék során Egejuru Godslove került helyzetbe, amikor a 73. percben betört a büntetőterületen belülre, ahol buktatták őt a vendég védők. A szabálytalanság miatt megítélt büntetőnél Csáki Róbert lőtte a kapu jobb oldalába a labdát védhetetlenül, beállítva ezzel a kiskőrösiek 4-2-es győzelmét. A hátralévő időben a hartaiak mindent egy lapra feltéve támadtak, nagy gólszerzési lehetőségeik voltak, de a hazai hálóőr Tóth Zoltán több alkalommal is nagy bravúrt bemutatva tudott hárítani. A kiskőrösiek a második félidőben nyújtott teljesítményük alapján rászolgáltak a győzelemre és hazai pályán az őszi szezonban még pontot sem vesztettek.

Márton Zsolt – Kiskőrösi LC edzője:
-Nagyon készültünk erre a mérkőzésre és a héten az öltözőben felírtam a taktikai táblára egy 0-8-as eredményt, amit szerettem volna, ha mindenkiben tudatosul, hogy egy évvel ezelőtt ilyen arányú vereséget mért a csapatra a hartai együttes. A visszavágás reményében léptünk pályára és egy nagyon nehéz mérkőzésre számítottam. A találkozó elején egy begyakorolt figurából tudtunk vezetést szerezni, de utána sajnos átadtuk a kezdeményezés lehetőségét a hartaiaknak és sok párharcot elvesztettünk. Védekezésben nagy hibákat követtünk el, távol álltunk az emberekről és ennek köszönhetően kaptunk két elkerülhető gólt. A szünetben szerkezetet váltottunk, pályára lépett két friss cserejátékos Szabó Dávid, valamint Torgyik Máté személyében, akik éltek a lehetőséggel és jó játékkal meg tudtuk fordítani a mérkőzést. Ki kell emelnem, hogy fizikálisan nagyon jó állapotban vagyunk most, ami döntő volt abban, hogy nyerni tudtunk vesztett helyzetből. Fordulópontot jelentett, hogy a második félidőben gyorsan tudtunk fordítani és a nehéz pillanatokban Tóth Zoltán bravúrjai is kellettek a kapuban. Az elvégzett munka tekintetében jó úton haladunk, de játékban még van hova fejlődnünk. A héten egy nagyon nehéz mérkőzésre számítok szerdán a Vármegyei Kupa találkozó alkalmával hazai környezetben a soltvadkertiek ellen, majd hasonlóan nem lesz könnyű dolgunk a hétvégi bajnoki találkozónkon sem, amikor Lajosmizsére látogatunk. A kupamérkőzésen a továbbjutás reményében lépünk pályára, a hétvégi bajnokin pedig legalább egy döntetlent jó lenne elérnünk.

MEGOSZTÁS