Összehangolt akciót szerveztek a kiskőrösi rendőrök, melynek eredményeként elfogták a menekülő csempészt.

54-es főúton egy gyanús személyautót akartak ellenőrizni. A sofőr meglátva a rendőröket továbbhajtott. Az autót követék a járőrök, amikor is váratlanul az út szélére hajtott a sofőr, ahonnan elszaladt. Az autóban ottmaradt 11 illegális migráns, akik szír állampolgárnak vallották magukat.

-Hirdetés-

Az embercsempész megtalálása és elfogása érdekében összehangolt akciót szerveztek a kiskőrösi rendőrök. A kapitányság állománya, a főkapitányság egységei, egy bácsalmási kutyás rendőr, valamint egy rendőrségi helikopter is kereste a menekülő embercsempészt, akit 11 óra 50 perckor egy szőlősben elrejtőzve találtak meg.

A gyanú szerint a román sofőr segítséget akart nyújtani a határsértőknek, hogy Nyugat-Európába jussanak, ezért a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított vele szemben. A férfit előállították, őrizetbe vették, és kihallgatását követően kezdeményezik letartóztatását.

A migránsokat – meghallgatásuk után – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.​

Forrás, képek: police.hu

MEGOSZTÁS
Írta: vira