Az óvoda kérésére Pálinkás-Doszpod Éva munkaközösség-vezető sorait tesszük közzé az Európai Mobilitási Hét keceli programjairól. Gratulálunk az intézménynek az ötletes és egyben nagyon hasznos programok megvalósításához– olvasható Kecel Város közösségi oldalán.

„Közlekedj okosan!”

Ebben az évben az Európai Mobilitási Hét keretén belül autómentes világnapot tartottunk szeptember 22-én Kecel Város Önkormányzat Óvodája és Bölcsődéje minden telephelyén. Az esemény a Ficánka Szakmai Munkaközösség szervezésében valósult meg.
E napon ösztönöztük a szülőket, a gyermekeinket, kollégákat, hogy rollerrel, kerékpárral, futóbiciklivel vagy gyalogosan érkezzenek bölcsődébe, óvodába, ezúton is felhívva a gyermekek, szülők figyelmét környezetünk védelmére, valamint a levegő tisztaságának fontosságára. Felhívásunk elérte a célját, hiszen a parkolók minden telephelyünkön üresen maradtak. A résztvevőket hűtőmágnessel és nyaklánccal jutalmaztuk. Intézményünk gyermekeire sokrétű programok, izgalmas feladatok vártak. Előkerültek a közlekedési társasjátékok, táblafelismerő játékok, szituációs játékok, melyekkel év közben is szívesen játszanak óvodásaink. Lerajzolták kedvenc közlekedési eszközeiket, és kerékpárt barkácsoltunk.
Ellátogattunk a helyi kerékpárjavító műhelybe, ahol megismertettük a gyerekeket a környezetbarát közlekedési eszközökkel, illetve a kerékpár karbantartását tekinthették meg. Sétáink során megfigyeltük a közlekedési táblákat, a jelzőlámpát, az úttestre felfestett közúti jelzéseket, és gyakoroltuk a közlekedési szabályok betartását. Játékaink során tapasztalatokat szerezhettek a gyermekek, ismereteket rögzítettünk. Beszélgettünk a közlekedés-környezetszennyezés kapcsolatáról, a kerékpározás és gyalogtúra egészségmegőrző szerepéről. Különböző akadálypályák építésével, mozgásos játékokkal, az óvoda udvarán elhelyezett közlekedési táblákkal a szabályok betartását gyakoroltattuk. A gyerekek lelkesen, örömmel és nagyon ügyesen mentek végig a kijelölt pályaszakaszokon. A nap zárásaként voltak, akik nyeregre pattantak és egy ünnepi örömkört tettek a telephely épülete körül.
Köszönjük a szülőknek, hogy együttműködésükkel hozzájárultak a napunk sikerességéhez!”
 
A programon készült képeket IDE kattintva találják Kecel Város Facebook oldalán.
 
Forrás, kiemelt kép: Kecel Város Facebook oldal
-Hirdetés-
MEGOSZTÁS
Írta: vira