2023. szeptember 29-én elkezdődött a Csengődi Falunap háromnapos programsorozata.

-Hirdetés-

Évtizedekre visszanyúló hagyomány Csengődön az Év tanulójának faültetése. A 2022/2023-as tanévben az Év tanulója címet Makó Máté érdemelte ki.
A falunap nyitórendezvényeként, ünnepélyes keretek között elültethette dicsőséges fáját.
Máté nyolc éven át tartó tanulmányi és közösségi munkájával érdemelte ki az Év tanulója címet, illetve az ezzel járó oklevelet és pénzjutalmat.

Makó Máté, az Év tanulója

A díjat minden évben egy, a tantestület által kidolgozott pontrendszer alapján kialakított eredmény nyomán a Csengőd Községért Alapítvány kuratóriuma ítéli oda a pontrendszer szerint legtöbb pontot összegyűjtő diáknak.

Elsőként Pivarcsi Csaba polgármester köszöntötte az Év Tanulóját, majd őt Németh István, az iskola igazgatója követte, aki köszöntötte a résztvevőket és átadta ajándékát Máténak.
Az óvodások és iskolások vidám műsorukkal köszöntötték a fiatal fiút, majd szülei segítségével ültette el fáját, melyet a hagyományokhoz hűen Biber József dísznövénykertész adományozott.

A délután folyamán folytatódtak az ünnepi programok, amikor is ünnepélyes keretek között átadása került az asztalitenisz-terem.

(b-j): Pivarcsi Csaba, Hunyadi János, Font Sándor

Az átadó után, Pivarcsi Csaba hivatalosan is megnyitotta a rendezvénysorozatot, majd köszöntőt mondott Font Sándor országgyűlési képviselő is.

A következőkben a Spirit Tánc Sport Egyesület táncosai léptek fel: Geiger Vivien táncpedagógus koordinálásával.

Spirit Tánc Sport Egyesület helyi táncosai

A pénteki programokat A Dal műsor 2016-os döntőse: Kabai Alex zárta koncertjével.

Kapcsolódó cikk
Motoros- és szüreti felvonulással folytatódott a Csengődi Falunapok szombati napja
Motoros- és szüreti felvonulással folytatódott a Csengődi Falunapok szombati napja
Szeptember 30-án folytatódtak a Csengődi Falunapok színes és szórakoztató programjai. A délelőtt során Suli süti – Jótékonysági sütivásárt tartottak az...

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (71 db kép)
MEGOSZTÁS