A Kiskőrösi Bem József Általános Iskola a térségben egyedülálló módon új projektet indított a diákok számára. A tanórák mellett helyt adott bevezetni az állatvédelmet, mint foglalkozást Lasztovicza László igazgató úr. Az erdőtelki Tündér Szolgálattal egyeztetve a gyermekek részesülhetnek az egyesület Gondos Gazdi programjában, ami egy 10 hónapra lebontott tematikájú foglalkozás lesz a résztvevő osztályokban.

Az 1.b osztály elsőként az állatorvoshoz látogatott el Codyval, a mentett kutyussal
-Hirdetés-

Ez egy egyedülálló lehetőség a magyar oktatási rendszerben. A kicsik az iskolán belül játékos foglalkozásokon ismerhetik meg az állattartási szabályokat. Kapnak osztály projekteket, terveznek, szerveznek, majd tanórákon kívül lehetőségük lesz betekinteni a menhely életébe, állatorvos látogatásra és rengeteg meglepetés programra. A tanév végén a tanfolyam elvégeztével a gyermekek Gondos Gazdi oklevelet fognak kapni, ami feljogosítja őket a későbbiek folyamán több lehetőségre pl.: örökbefogadás, önkéntes programba integrálás.

Cody várja a gyerekeket az megújult épületszárny előtt

„Folyamatosan csatlakoznak hozzánk a pedagógusok, aminek nagyon örülünk – mondta el az egyesület vezetője: Tóth Laura Tünde. Október 2-án az 1.b osztály Szigetiné Szabó Ilona osztályfőnök és Jakab Andrea pedagógiai asszisztens vezetésével ellátogatott Codyval, a mentett kutyussal az állatorvoshoz, dr. Bozi Róberthez, aki nagy szeretettel fogadta a gyermekeket. Minden kérdésre válaszolt. Közben megnéztük, hogyan zajlik egy oltás, miért fontos ez az állatok számára és megbeszéltük, miért kell chipet tenni egy kutyusba. Meghatározó, hogy beszélgessünk a gyerekekkel arról, hogy miért nem bántjuk a gyengébbet, a kisebbet, ugyanúgy ahogy az állatot sem. Fontos számunkra, hogy tudják, mikor kell orvosi segítséget kérni és hová fordulhatnak, ha sérült állatot találnak. Mindezt a gyerekek saját maguk tapasztalják meg az állatok társaságában, így jobban megragad nekik az átadott tudás, mintha csak egy könyvből olvasnánk.

Az erdőtelki Varjúházban Slamovics Zsuzsanna várta az 1.b-t

Második programként október 4-én az 1.b osztály ellátogatott Erdőtelekre a Varjúház Alapítványhoz, ahol nagy szeretettel fogadta a gyerekeket Slamovics Zsuzsanna az alapítvány elnöke. Zsuzsanna és párja a nap 24 órájában sebesült, sérült varjakat kezel, ápol majd enged szabadon. De sajnos vannak maradandó betegséggel küzdők is, akik röpképtelenek, de számukra életük végéig biztosított a hely a Varjúházban. Nemcsak varjak vannak itt, hanem hattyúk, sirályok, egy náluk felnőtt galamb, holló és még sok más madár is megtekinthető az idelátogatóknak.

Ezek történtek mindössze egy hét alatt a Tündér Szolgálat és a Kiskőrösi Bem József Általános Iskola jóvoltából. Reméljük, hogy az év végére a sok-sok átadott tudást és tapasztalatot mind hasznosítani tudják majd gyermekeink. Ezúton is köszönjük Lasztovicza László igazgató úrnak az együttműködést, hogy lehetőséget adott számunkra, illetve Szigetiné Szabó Ilonának, hogy a foglalkozásokon szívvel-lélekkel részt vesz az osztályával.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (29 db kép)
MEGOSZTÁS