A kiskőrösi Petőfi Sándor Városi Könyvtár a korábbi éveknek megfelelően idén is részt vesz az Országos Könyvtári Napok programsorozatában. A könyvtár gazdag programokkal készült az olvasók és az érdeklődők számára október első hetében.

-Hirdetés-

A XVII. Országos Könyvtári Napok programsorozat keretében október 5-én a Zsinagóga épületében megtartott iró-olvasó találkozó vendége Káli-Rozmis Barbara volt, akinek sokéves kutatásai eredményeként 2021-ben a Helikon Kiadónál jelent meg könyve Erzsébet királynéról. A szerző elismert kutatója Erzsébet királyné életének és korának, munkájáról mindent elmond, hogy „Erzsébet királyné és a magyarok, Barátság vagy szerelem?” című alkotása című könyve 2022-ben a maga kategóriájában elnyerte „Az év könyve 2022” díjat.

Az író-olvasó találkozó alkalmával a megjelenteket Szabados Anna a Kiskőrösi Petőfi Sándor Városi Könyvtár vezetője köszöntötte és elmondta, hogy az egyik olvasójuk ajánlásra hívták el Káli-Rozmis Barbarát. Az érdeklődők „Erzsébet királyné és Andrássy Gyula gróf – Barátság vagy szerelem?” című kultúrtörténeti előadását hallgathatták meg. Az előadó a könyvből egy témát emelt ki, amely során párosította egy kicsit a város szülöttével Petőfi Sándorral is a témáját. Beszélt Erzsébet királyné és a kor történelmi személyiségei, valamint Andrássy Gyula gróffal való kapcsolatáról. Az előadás rengeteg diával és kutatási háttéranyaggal volt igen érdekfeszítő és tartalmas. A szerző könyve megvásárolható volt a helyszínen, melyet kérésre dedikált is az író. A program az Informatikai és Könyvtári Szövetség támogatásával valósult meg.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (43 db kép)
MEGOSZTÁS