A Kiskőrösi LC női felnőtt labdarúgó csapata a vármegyei I. osztályú bajnokságban szerepel. Az együttes a négycsapatos küzdelemsorozatban az őszi szezonban eddig lejátszott mindhárom találkozóját megnyerte.

-Hirdetés-

A lányok jól kezdték az őszi szezont, mivel az első mérkőzésükön a tavalyi bajnok Kecskemét gárdáját hazai környezetben győzték le 4-0-ra (1-0) Kakusziné Szlovák Krisztina, Kovács Liliána és a két gólt szerző Galambos Anna találataival. A következő mérkőzésen a bugaciakat fogadták, akik ellen 3-0-ra (1-0) nyertek Dobák Szabina mesterhármasával. A kiskőrösi együttes a harmadik mérkőzését is hazai pályán játszotta október 7-én, amikor a LUA Baja gárdáját győzték le 2-0-ra (2-0): Tamaskó – Opauszki, Dobák (Szempék), Kakusziné Szlovák K., Kövesdi-Oláh, Jarjabka, Terecskei (Soós), Kovács L. (Zahorszki), Lajos (Galambos).

A bajaiak csapata

A hazai lányok mezőnyben kiegyenlített mérkőzést játszottak, de kapura veszélyesebb támadásaik voltak a vendégeknél. A gólcsendet az első félidőben egy szöglet után szerzett találat törte meg a 28. percben, amikor a labdát Dobák Szabina fejelte a hálóba (1-0). Az első félidőben szintén egy szögletet követően újabb fejesgóllal növelte a hazaiak előnyét a 38. percben Dobák Szabina és ezzel kialakult a 2-0-ás végeredmény.

A második félidőben növelhette volna előnyét a helyzetek alapján a kiskőrösi csapat, de már nem változott a találkozó állása és így a csapat az első körben a bajnokságban szereplő minden ellenfelét legyőzve 9 ponttal vezeti a tabellát.

Makó Zsolt – Kiskőrösi LC edzője:
-A csapatnál a nyár során több változás is volt a játékoskeretben, mivel Kerekegyházára igazolt el a kapusunk Herceg Dorina, az NB I-es szerkszárdiakhoz távozott Végh Emese és Kovács Alexandra pedig a játékvezetői pályafutására próbál a továbbiakban koncentrálni. Új játékosként érkezett az izsáki U15-ös gárdától Lajos Fruzsina és kapus posztra a keceli U15-ös együttestől Tamaskó Edina, visszatért szülés után Soós Evelin, valamint a helyi U15-ös együttesből már játszik a felnőttek között Galambos Anna. Az őszi szezonnak 15 fős kerettel tudtunk nekivágni, ami átalakult, hiszen a tavalyi csapatok közül a bácsalmásiak és a mórahalmiak nem vállalták az idei szereplést, így rajtunk kívül még Kecskemét, Bugac és Baja szerepel a küzdelemsorozatban. A lebonyolításról tudni kell, hogy ősszel és tavasszal is két kört játszunk, ami 6-6 mérkőzést jelent. A szezonkezdet jól indult a számunkra, mert a tavalyi bajnok kecskemétieket négy góllal győztük le és a következő fordulóban a bugaciakat is felülmúltuk három találattal. A lányokkal az idei szezonban a bajnoki cím megszerzése a célunk és úgy léptünk ma pályára, hogy ehhez egy fontos lépés a bajaiak legyőzése. A két szép győzelmet követően jó előjelekkel vártuk a mai találkozót és szerettük volna folytatni a jó szereplésünket. A mai találkozón a helyzetek alapján akár nagyobb arányú győzelmet is arathattunk volna. Legközelebb Kecskemétre látogatunk, ahol szeretnénk a legjobb összeállításban pályára lépni és jó eredményt elérni.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (48 db kép)
MEGOSZTÁS