A hagyományokhoz híven idén is október elején került megrendezésre Soltszentimrén a Szüreti Felvonulás október 7-én szombaton. A szervezők most is próbáltak látványos és nagy felvonulást szervezni. A menet több helyen is megállt a településen, majd este utcabál zárta napot.

-Hirdetés-

Már déltől kezdtek gyülekezni a lovasok és kocsisok, fogatosok Soltszentimrén a Közösségi Ház mögötti téren, ahol finom birkapörkölttel és italokkal várták az érkezett lovasokat. A főzésért Korom Róbert, Bíró Zoltán, Kovács Imre, Baracskai János, Kovács Ferenc, Madácsi Lajosné és Sári István feleltek.

Nagy István polgármester ült az első kocsin

A menet fél háromkor indult és ment végig a település utcáin, melynek során öt megálló is színesítette a programot, ahol az italok mellett süteménnyel, és pogácsával is várták a lovasokat és a kilátogató lakosokat. A helyiek közül közel ötven fő tánccal is készült a megállóhelyeken, melyhez a zenét Oroszi Sándor szolgáltatta.

Fülöpszállásról is sokan jöttek

A menet végül a kiindulási helyre a Közösségi Ház mögötti térre ért vissza, ahol köszöntötték külön is a megjelent lovasokat, akik a környező településekről érkeztek a legtöbben. Akasztóról, Fülöpszállásról, Csengődről vagy éppen Tabdiról is jöttek felvonulók. A Szüreti Felvonuláson végül 46 kocsi vett részt és közel harminc lovas.

Közel harminc lovas is megtisztelte az eseményt jelenlétével

A felvonulás szervezői: Baracskainé Andó Anita, Baracskai János, id. Andó Tamás, ifj. Andó Tamás, Korom Róbert, Andó Anna, Szamek Csaba és Rakonczay Csaba voltak.

A megállóhelyeken tánc is színesítette a felvonulást

Este a felvonulás után utcabál várta a vendégeket a Közösségi Ház előtti utcán felállított sátorban. A talpalávalót Kiss Máté és Gmoser István szolgáltatták. Az esti utcabált Soltszentimre Község Önkormányzata szervezte.

A szervezők köszönik mindenkinek, aki valamilyen formában is hozzájárult a 2023-as Soltszentimrei Szüreti Felvonulás sikeres lebonyolításához.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (324 db kép)
MEGOSZTÁS