Október 07-én ismét benépesült a Szabadidő Park és kezdetét vette a térség egyik legnagyobb és legjobban várt gasztronómiai rendezvénye, a mára már inkább népünnepéllyé vált Kiskőrösi Kakaspörkölt Főző Fesztivál.

-Hirdetés-

A fesztivál megálmodói és szervezői – Dedák Pál és Torgyikné Danis Éva – augusztus 10-től várták a főzőcsapatok jelentkezését, majd ezt követően folyamatosan dolgoztak a jelentkezések rögzítésén, a felmerült kérdések megválaszolásán, a tűzrakó helyek kiosztásán. Hatalmas volt az érdeklődés, a tűzrakó helyek nagyon gyorsan elfogytak. A tavalyi évben 75, idén már 25 csapattal több, azaz pontosan 100 főzőcsapat vett részt a fesztiválon. Reggel 9 órakor Supka Éva, a rendezvény háziasszonya köszöntette a szervezőket – Dedák Pált, Dedákné Mariannt, Dedák Balázst, Torgyikné Danis Évát -, Domonyi Lászlót, Kiskőrös város polgármesterét, Markó Nani szervezőt és hangulatfelelőst, Kothecz Lajos és Tóth Imit, a RÁDIÓ97 főszerkesztőjét.

A hangulatfelelősök: Markó Nani és Kothencz Lali.

A Kakasfőző Fesztivált Kiskőrös város polgármestere Domonyi László nyitotta meg.            -Illene, hogy azt mondjam kakaskukorékolós jó reggelt, de tudják mi a nagy baj? Kiskőrös környékén már nem kukorékolnak a kakasok. Száz csapat jelentkezett a mai fesztiválra.  Biztos vagyok abban, hogy minden bográcsban rendkívül finom pörköltet fognak készíteni. Gratulálok a szervezőknek, óriási munka van egy ekkora fesztivál megszervezése mögött, és tényleg csak azt tudom mondani, hogy Danis Évi, Dedák Pali és családja, Markó Jani, Kothencz Lajos óriási munkát tett bele, hogy a mai nap ilyen legyen. Természetesen van mögötte egy nagyon erős Kőrösszolg és Kőröskom, és azért az is nagyon fontos, hogy össze tudunk fogni, együtt tudunk dolgozni és Kiskőrösre jellemző az összetartás. Köszönöm minden csapatnak, civil szervezetnek, baráti körnek, akik eljöttek ma ide azért, hogy közösen barátaikkal, munkatársaikkal jól érezzék magukat- mondta a polgármester. 

A nyitóbeszédet követően ünnepélyes tűzgyújtás következett, Domonyi László és Dedák Balázs közösen gyújtották meg a tüzet a színpad előtt elhelyezett bogrács alatt és ezzel kezdetét vette a XIV. Kiskőrösi Kakaspörkölt Főző Fesztivál. 

Domonyi László polgármester és Dedák Balázs gyújtották meg a tüzet a színpad előtt elhelyezett bogrács alatt.

Egész nap változatos színpadi programok várták a vendégeket. Felléptek Kiskőrös Város Mazsorett csoportjai, a Sarkifény és Orchidea, őket egy Újraélesztèsi Road Show követte Sutus Etelka, a Magyar Vöröskereszt Bács-Kiskun Vármegyei Szervezete területi vezetőjének és kollégáinak köszönhetően, majd az akasztói Vízkereszt Citerazenekar műsora következett.

Újraélesztèsi Road Show

Közben a családokból, baráti társaságokból, munkahelyi kollégákból álló főzőcsapatok koccintásai mellett rotyogtak a bográcsban az ebédre szánt kakasok. A szervezők 9 bográcsban, egyenlő arányban kimért alapanyagokból, összesen 250 kg kakashúból készítettek pörköltet a vendégek részére. Az ebédjegyet a Jet Caffe Classic pultnál lehetett megvásárolni, majd fél 12-től kezdődően kakaspörköltre lehetett váltani a Jona Drink&Alföld Aranya sátornál. A kakaspörkölt főző mesterek Dulai György, Szekér János, Kiss Sándor, Schiszler Tamás, Nagy Imre, Dedák Pál, Földinszky András, Wéber Gábor, Pszota István voltak. Az ízletes pörkölthöz kenyér, nokedli, savanyú uborka és egy doboz App Juice frissen préselt almalé is járt. Hosszú sor alakult ki délben a Jona Drink&Alföld Aranya sátornál, mind a kilenc bogrács, összesen 400 adag kakaspörkölt elfogyott.

Összesen 400 adag kakaspörkölt fogyott el.

Az idei évben szerkesztőségünk is kitelepült a fesztiválra főzni, beszélgetni, a friss híreket, információkat összekapirgálni.

A délután folyamán felléptek Dörmő Anita és Nani, Sipos Béla karnagy vezetésével Kiskőrös Város Fúvószenekara és a Gyöngyszem mazsorett csoport, 14 órakor színpadra lépett a fesztivál sztárvendége Csepregi Éva, akit a Soundwitch zenekar, a Szivárvány Szlovák Táncegyüttes és a Szürkeverebek Jazzbandája követett. 

A Kiskőrösi Kakaspörkölt Főző Fesztivál színpadán Csepregi Éva.

Késő délutántól kezdődően összesen 120 kg kolbászt sütöttek ropogósra a Jona Drink&Alföld Aranya sátorban, melyet kenyérrel, mustárral fogyaszthattak a vendégek. 18 órától éjjel fél 11-ig a hangulatfelelősöknek – azaz Dörmő Anita, Markó Nani és Kothencz Lali – köszönhetően fergeteges buliban vehettek részt a vendégek, őket DJ Komlósi Gyuri váltotta egy hajnalig tartó retro party-val. 

DJ Komlósi Gyuri

A rendezvényen részt vett Font Sándor országgyűlési képviselő is.

Font Sándor országgyűlési képviselő éppen interjút ad a Kiskőrös Tv-nek.

A szervezők idén is gondoltak a legkisebbekre is. A futballpályán 5 légvár, kisautók, nerf pálya, arcfestés, lovaglási lehetőség és íjászat várta a gyermekeket. 

A szervezők ezúton is szeretének köszönetet mondani a fesztivál támogatóinak: Ba Irén – dekoráció, Jona Drink, Druk-Ker Nyomda, Torgyik – Danis Kolbász – Műhely, Kiskőrös Város Önkormányzata, Kunság –Szesz Zrt., Jet Caffe Classic, Mátyás Keserű, Fele Karajság, Szenpéteri Borpince, Ungvári Works Kft., Bim-Bam Cukrászda, Vass Borászat, HL – Otthon, Kőrös Blank, Eckerle E-Motion Technology, Bács Clean, Kurta Étterem, kiwisun, Diós Gumi, babies&kids, Peca-Túra, TEK-SZOL, BL-METAL KŐRÖS KFT.,  Íz és hagyomány, Hotel Imperial, Bubee, Autócent Kft., Hufbau Akker, Dombóvári Balázs, Somogyi Szilvi, SzekiMeglepi, Iparifóliák, Innovation Marketing.

 

 

 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (101 db kép)
MEGOSZTÁS