Az elmúlt szombati napot megelőző napokban a falu lakói lelkesen készülődtek az idei felvonulásra. Díszítették járműveiket, fogadták vendégeiket, s készítették a sütiket és a finomabbnál finomabb falatokat, a felvonulók megvendégelésére.

Reggel 8 órakor indult a falu ébresztése Major Petivel, azaz DJ Majorral és csapatával. Hangos zene és vidám üdvözlő szavak ébresztették és hívogatták a falu apraját és nagyját a felvonulásra. A meghívást Tóth Csaba kisbíró közvetítette a település minden lakójának.

-Hirdetés-

Délelőtt 11 órától gyülekeztek a lovasok és a lovaskocsik, traktorok, csettegők és egyéb más érdekes járművek. Indulás előtt a szervezők vendégül látták egy finom birkapörkölttel a felvonulókat.

Sorban érkeztek a lovas fogatok

Délután 13 órakor indult a menet Tázlár-Felsőtelepre. A felsőtelepi művelődési házzal szemben lévő legelőre közel száz jármű sorakozott be egymás mellé, mögé, melyeket lovasok is kísértek. Az itt lakók nagyon kitettek magukért, mert mindenféle finomsággal kínálták a felvonulókat, majd a népviseletbe öltözött lányok és fiúk közös táncra hívogatták a falu minden lakóját.

A következő megállóhely Tázlárt körbe kocsikázva a vásártéren volt, ahol hasonló szeretettel fogadták a közel ezer főt számláló menetet. Kisbíró Csabi és DJ Major tájékoztatták folyamatosan a zenét meg-megszakítva a közönséget és a felvonulókat is. Ezután a hatalmas tömeg könnyített a telerakott asztalok terhein evett, ivott, mert volt minden bőven, ezt követően pedig még roptak egy-két táncot, s mindenki hazatért pihenni, vagy ment bulizni.
Hiszen a felvonulást követő bál a Rodeó kocsmában, és az előtte lévő sátorban kezdődött, s folytatódott hajnalig.

A hatalmas tömeg könnyített a telerakott asztalok terhein

A szép időért a diósadi testvértelepülés lakóival együtt hálát adtak a szervezők.

Köszönet mindenkinek az aktív részvételért, a támogatásért, a sok segítségért!

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (84 db kép)
MEGOSZTÁS