Október 9-11. között egészségnapi programokra hívták és várták a gyerekeket a kaskantyúi általános iskola munkatársai, Lajkó-Németh Andrea tagintézményvezető és Varga Regina családsegítő. A program megvalósulását a Kiskőrös Város Önkormányzata fenntartásában működő Kiskőrösi Egészségfejlesztési Iroda is támogatta, immáron második alkalommal.

-Hirdetés-

Mind a három reggel testébresztővel indult. Az első napon Varga Regina tartotta a mozgásos programot, míg a másik két alkalommal egy-egy kisdiák vállalta ezt a feladatot.

Minden reggel átmozgató, testébresztő tornával indult az iskola tornatermében

A hétfő délután a hagyományőrzés jegyében telt. Ebből az alkalomból a kaskantyúi Levendula Citerazenekar néhány tagja: Szentesiné Belák Mária, Kósa Gyula, Kiss Gáborné Farkas Mária, Kurucz Pálné látogatott el a gyerekekhez, akik egy kis történetet adtak elő jól ismert gyerekdalokból összeállítva. Természetesen a közös éneklés és a táncház sem maradhatott el, továbbá az érdeklődő gyerekek meg is pengethették a húros népi hangszereket.

Természetjárás, sport, zene, bármelyik jó időtöltés lehet, viszont a zenélés, zenehallgatás növeli a szervezetben a dopaminszintet, így segíthet a pozitívabb hangulat megteremtésében és az agy kémiájának szabályozásában, valamint az érzelmi és mentális egyensúly megőrzésében. A hangszeres játék segíti a személyiség fejlődését, javítja a memóriát és formálja az esztétikai érzéket. A zenélés egyedi örömérzetet biztosít, ami sokat segít a fejlődő gyermekeknek.

Zenélni minden korban szórakoztató

Kedden délután gyümölcs és zöldségtálat készítettek közösen, melyeket meg is kóstoltak, hiszen egyes kutatások szerint, azok a gyerekek, akik több gyümölcsöt és zöldséget fogyasztanak, jobb mentális egészséggel rendelkeznek.

A gyümölcsös lett a gyerekek kedvence

Szerdán a víz jelentőségéről, felhasználásáról beszélgettek, majd a víztározóhoz látogattak. Útközben némi növényhatározásra is jutott idejük. Voltak, akik virágokat, virágcsokrokat gyűjtöttek.  

A természetben töltött idő mindennél többet ér

Ebben a néhány napban tartalmas, élmenyekkel teli programokon vehettek részt a gyerekek és pedagógusaik egyaránt.

A folyosó hirdetőtáblái és a faliújság is az egészséges életmód legfontos alappilléreit hirdeti

Fotók: Lajkó-Németh Andrea – Kaskantyúi Általános Iskola facebook oldal és a szerző 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (56 db kép)
MEGOSZTÁS