A BKV Pedagógiai Szakszolgálat Kiskőrösi Tagintézményében dolgozó segítő szakemberek magánemberként is elkötelezettek az állatvédelem mellett, ezért az intézmény munkacsoportjai lelkesen szerveztek programokat az országosan meghirdetett Állatvédelmi témahét kapcsán (2023. október 2-15.).

-Hirdetés-

Az intézményben jelenleg 4 fő pszichológus szakember biztosítja a pszichológiai ellátást. A pszichológus munkacsoportot Mezőfi-Horváth Antónia klinikai szakpszichológus, munkacsoport-vezető; Hajdú Tünde, Rákóczi Zita és Kürti Rebeka pszichológusok alkotják.

A munkacsoport egy szórólapot készített, amelyben a szülők figyelmét igyekeztek felhívni az állatvédelem fontosságára, a gyermekek pszichés fejlődése és jólléte szempontjából. Kutatások alapján ugyanis tény, hogy az állatokkal való pozitív bánásmód során fejlődik az érzelmi intelligencia alappillére: az empátia (másokkal való együttérzés képessége), segíti a feltétel nélküli elfogadást, erősíti a felelősségvállalást, fejleszti a kommunikációt és a gondoskodás képességét. Az állatokkal való érintkezés csökkenti a szorongást, a stresszt, emellett növeli az önbizalmat, hozzájárul a pozitív énkép kialakulásához.

A témahét kapcsán az intézmény pszichológusai állateledel adománygyűjtést is szerveztek Gubik Ibolya által vezetett Őszpofik Állatmenedék Alapítvány javára, majd az összegyűlt adományt az intézményben ellátást kapó gyerekek kíséretében adták át az alapítványnak.

 Az alapítványnál tett látogatás valódi kikapcsolódást és lelki feltöltődést jelentett gyerekeknek, szülőknek és a szakembereknek egyaránt! Éppen ezért bíznak abban, hogy ez a kezdeményezés hagyománnyá, vagyis jógyakorlattá tud válni a Pedagógiai Szakszolgálat életében. Amennyiben tehát elégedettek a szülők/gyerekek az általuk ingyenesen igénybe vett szolgáltatásokkal (korai fejlesztés, pedagógiai vizsgálatok és terápia, pszichológiai ellátás, gyógytestnevelés, logopédiai ellátás), akkor hálájukat kifejezhetik a továbbiakban állateledel adományozás formájában, melyet az intézmény dolgozói továbbítanak az Őszpofik Állatmenedék Alapítvány felé. 

Szöveg és fotók: Mezőfi-Horváth Antónia, a pszichológus munkacsoport vezetője 

 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (14 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira