Kétnapos programsorozattal zárul Kiskőrösön a PETŐFI 200 Emlékév október 13-14-én. A programok pénteken este kezdődtek, amikor is egy igazán különleges produkcióval készültek Magyarország közismeret előadói.

Pénteken este 18:30-kor vettem kezdetét a PETŐFI FROM EARTH elnevezésű, csak erre az alkalomra megalkotott műsorszám, melyben az OliverFromEarth zenekar és vendégelőadói szerepeltek. A produkció igazán különleges volt, hiszen Petőfi versmegzenésítések is elhangzottak a saját számok mellett. A műsor elején Bánföldi Szilárd, Petőfi Sándort megszemélyesítő színművész köszöntötte a jelenlévőket, majd Patocska Olivér, az OliverFromEarth zenekar énekese is elmondta köszöntő gondolatait. Kiemelte: megtiszteltetés, hogy Petőfi szülővárosában állhatnak színpadra ezzel a produkcióval.

Patocska Olivér
-Hirdetés-

A műsorban Patocska Olivér mellett fellépett még: BOM a DSP-ből, Dánielfy Gergő, Fura Csé a Follow The Flow egyik énekese, Popovits György a Kávészünetből, Szivák Zsolt a COULD9+ zenekarból, Kardos Horváth János a Kaukázus frontembere és Orsovai Reni.

Kardos Horváth János

A műsorban Petőfi versei közül több is elhangzott, mint például a Szülőföldem, de Pilinszky János egyik verse is felcsendült, a Téli ég alatt. A versek mellett az előadók saját számaikból is készültek. Elhangzott például egy duett formájában Dánielfy Gergő idén megjelent dala az Éljük át, melyet Orsovai Renivel közösen adott elő az énekes Kiskőrösön.

Orsovai Reni és Dánielfy Gergő
Este 20 órától a Petőfi szobornál felállított dobogón kezdődött el a helyi énekesek által a „Petőfi élete könnyűzenei köntösben” című műsor, melyben ifj. Gmoser István, Kis Gyöngyi, Ocskai István és Váczi-Wachsmann Ildikó működtek közre. Ismert magyar slágerekkel tisztelegtek Petőfi előtt. A műsor közben Petőfi Sándor életútját is megismerhette a közönség.
Kiskőrösi énekesek zenés műsorral tisztelegtek Petőfi előtt

21 órától lépett színpadra a Margaret Island zenekar, akik közel másfél órás koncertet adtak a kiskőrösi közönségnek. Az együttes énekesnője, Lábas Viki megemlítette koncert közben, hogy jövőre tizedik születésnapját ünnepli a zenekar, mely 2014 elején vált ismertté első dalukkal, a Nem voltál jó cíművel. Ez persze most sem hiányozhatott a műsorból a közönség örömére, de a Házszám, vagy éppen az Eső című slágerük is felcsendült.

Margaret Island

A Margaret Island koncert után sláger party vette kezdetét a főtéren Komlósi Gyuri és Tóth Imi közreműködésével.

A Petőfi 200 Emlékévzáró programjai ma is folytatódnak Bella László író könyveinek bemutatójával, majd este az Ismerős Arcok zenekar nagykoncertjével.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (89 db kép)
MEGOSZTÁS