A Kiskőrösi LC utánpótlás csapatai közül az U16-os gárda a vármegyei korosztályos bajnokság déli csoportjában szerepel. Az együttes a 9 csapatos bajnokságban jó teljesítményt nyújt, hiszen az eddig lejátszott 5 mérkőzésből négyet megnyertek a fiúk, egy vereség mellett.

A kiskőrösi csapat legutóbb hazai környezetben lépett pályára október 14-én, amikor a Sükösd SC együttesét győzték le 8-3-ra (1-1): Virág – Radics, Kovács K., Sipos (Grausza D.), Ojtózi, Viczián, Csatlós, Seidel, Tiricz, Volák, Ambrus (Bodonyi-Kovács).

-Hirdetés-

Az első félidő szoros küzdelmet hozott, mely során már az 5. percben megszerezték a vezetést a kiskőrösiek Kovács Kristóf révén. A vendégek a kiskőrösiek védekezésében elkövetett hibákból tudtak kialakítani gólhelyzeteket, és a 43. percben Kalmár Szabolcs találatával egyenlítettek.
A hazai csapat játéka különösen a támadások végigvezetésében feljavult a második félidőben és a befejezések is pontosabbak voltak. A második játékrész elején Kovács Kristóf mesterhármasával az 58. percben már 4-1-re vezettek a hazaiak. A sükösdiek elfáradtak és a sok hazai támadás Grausza Dávid (5-1), valamint Bodonyi-Kovács Gábor révén két újabb gólt eredményezett (6-1). A vendégeknél a 80. percben Braunk Márk volt eredményes (6-2), melyre egy perccel később Viczián Attila válaszolt (7-2).
A mérkőzés hajrájára is maradt még két találat, miután előbb a sükösdi Kosztics Gábor talált a hálóba (7-3), de a találkozót Viczián Attila gólja zárta le a 90. percben, beállítva ezzel a 8-3-as végeredményt.

A második félidőben nyújtott teljesítményével megérdemelten nyerte meg a találkozót a kiskőrösi csapat, és ezzel a kalocsaiak mögött a második helyen állnak a tabellán 12 ponttal.

Biácsi Gábor – Kiskőrösi LC edzője (U16):

-A héten nem volt semmi probléma a fiúkkal, jól alakult a felkészülésünk és a fiúk szépen dolgoztak. A mérkőzés előtti és a mai napon pedig több játékos bejelentette a keretből, hogy nem jönnek el a mérkőzésre, ami jelentősen befolyásolja a teljesítményünket, mert meghatározó labdarúgókról van szó. A bajnokság során egyetlen vereséget szenvedtünk eddig a listavezető kalocsaiaktól, a többi mérkőzést megnyertük. Fontos megemlítenem, hogy a győzelmekért minden esetben nagyon megdolgoztunk, mert a kulcs pozíciókban nincsenek ott a játékosaink és rengeteg gólhelyzetet hagyunk ki. A mai találkozón a vezetésünk után a kapusunk tartotta életben a reményeinket, mert több esetben is bravúrosan hárított, és védekezésben súlyos hibákat követtünk el. A szünetben felhívtam a csapat figyelmét az elkövetett hibákra, amit szerencsére a játékosok megfogadtak. Feljavult a védekezésünk a második félidőre és a támadások befejezésénél sem kapkodtunk, pontosabbak voltak a befejezéseink, így magabiztosan meg tudtuk nyerni a mérkőzést. A hogyan tovább kérdésen el kell gondolkodni, mert azt nehéz kezelni, hogy előzetes jelzés nélkül nem jönnek mérkőzésre játékosok, miközben én számítok rájuk.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (41 db kép)
MEGOSZTÁS