2023. október 15-én vasárnap rendezték meg Akasztón az Idősek Napját, mely eseményre a Művelődési Házban került sor. Akasztón már több évtizedes hagyománya van annak, hogy az időseket ünneplik. Idén sem volt ez másként.

-Hirdetés-

A szépkorúakat 11:30-ra várták a Művelődési Házba. A műsor elején elsőként Letoha Bernadett, az Idősek Napközi Otthonának vezetője köszöntötte a szép számmal megjelent vendégsereget, majd Suhajda Antal, a település polgármestere mondta el köszöntő beszédét, melynek végén külön köszöntötték az 50 és 60 éves házasokat, illetve a település jelenlegi legidősebb női és férfi lakóját is.

Rácz Mihályné Erzsike néni (virággal a kézben)

50 éve kötöttek házasságot: Judák László – Gubán Zsuzsanna Ilona, Bognár Gábor – Tóth Terézia, Szvetnyik László – Babucsik Terézia, Tóth János Pál – Varga Edit, Németh József – Nagy Erzsébet Julianna, Németh György – Szmutka Ilona.

60 éves jubileumot idén két házaspár ünnepelt a településen: Matos Imre – Németh Rózsa és Suhajda Géza – Jáborka Julianna.

A település jelenlegi legidősebb női lakója: Rácz Mihályné Erzsike néni 95 éves, míg a legidősebb férfi Vancsik József, aki 92 éves.

Suhajda Géza – Jáborka Julianna 60 éves házassági évfordulójukat ünnepelték

A köszöntések után zenés és táncos műsorokkal szórakoztatták a helyiek a szépkorúakat. Előbb az intézményi dolgozók néptánc műsora következett. Némethné Nagy Nóra jegyző asszony ötlete alapján immáron ötödik éve adják elő az intézményi dolgozók a Kisasszony-napi Búcsú hagyományos néptánc műsorát az időseknek is.

Őket követte Németh Antal, vagy ahogyan sokan ismerik Nádas Anti zenés műsora. Majd egy meglepetés produkció következett. Csehi Zoltánné Márti, a művelődési ház igazgatójának ötlete és koreográfiája alapján Akasztó Község intézményvezetői és helyetteseik a népszerű Reptér című dalra adták elő táncos műsorukat, melyben a koreográfia végén Suhajda Antal polgármester is szerepet kapott, mint pilóta.

Ezt a műsorszámot követte a nyugdíjas klub résztvevőinek a nótázása, majd az ebéd, melynek menüje most húsleves és kakaspörkölt volt. Az ebéd végén egy 300 szeletes tortát is felszolgáltak a jelenlévőknek. Az esemény a Vízkereszt Citerazenekar közös nótázásával zárult.

A finom ebédet Suhajda Simon, Rátkai István és Németh György főzte meg.
A rendezvény szervezői: Idősek Napközi Otthona, Faluház, Polgármesteri Hivatal.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (73 db kép)
MEGOSZTÁS