2023. október 15-én vasárnap a vármegyei első osztályú labdarúgó bajnokság 10. fordulójában az Akasztó a Tiszakécske II. együttesét fogadta. Mindkét együttes jó formában várta a találkozót. Végül egy ötgólos mérkőzés és hazai győzelem kerekedett ki az összecsapásból.

-Hirdetés-

Jól kezdte találkozót az Akasztó, hiszen már a 6. percben megszerezték a vezetést. Bányai Máté szabadrúgást végzett el a pálya bal széléről. A labdát Tóth Ákoshoz ívelte, aki pedig Boldizsár Csaba fejére varázsolta a labdát. Az akasztói támadó közelről bólintott a vendég hálóba 1-0. Tovább támadtak a hazaiak. A 17. percben újabb találatot szereztek. Egy jobb oldali bedobást követően kavarodás alakult ki a vendég kapu előtt, majd a lepattanót Herczeg Péter küldte kapásból a vendég kapu bal alsó sarkába 2-0. A 34. percben tizenegyeshez jutottak a vendégek. A hazai védőknek nem sikerült felszabadítani a tizenhatosuknál. Káli Tibor csapott le a labdára és már csak szabálytalanul tudták megállítani. A megítélt büntetőt Káli Tibor lőtte Németh kapujába 2-1.

Akasztó FC

Az 52. percben egy jobb oldali Varga szabadrúgást kellett szögletre mentenie a vendégek kapusának. A 62. percben Bányai Máté indította a bal szélen Szabó Norbertet, aki továbbította labdát a középen érkező Nagy Attilához. Nagy önzetlen volt és lövés helyett a jobbján érkező Varga Milánhoz passzolt, aki közel lőtt gólt 3-1. Ezt követően is akadtak még hazai ziccerek, de a vendégek sem adták fel. Jól mutatja ezt az, hogy kétszer is Némethnek kellett nagyot védenie. A 87. percben Káli Tibor kapott remek labdát és a kijövő Németh mellett a hazai hálóba pöckölte a lasztit 3-2. Az utolsó percekben már az eredmény nem változott, így az Akasztó újabb hazai mérkőzését is megnyerte.

Tiszakécskei LC II.
AKASZTÓ FC – TISZAKÉCSKEI LC II. 3-2

Akasztó FC: Németh, Varga, Herczeg (Doszpod), Kerekes (Szabó Á.), Szabó Zs., Boldizsár (Szabó N.), Nagy A. (Fábián), Makó, Tóth, Sendula, Bányai vezetőedző: Szrenkó István.

Tiszakécskei LC II.: Czakó, István, Oláh, Klemenc, Káli, Lovas A. (Szabó G.), Tóth (Alberti), Szabó L., Hoffmann (Oberna), Lovas Zs., Pásztor (Szabó D.) vezetőedző: Bagi Gábor.

Szrenkó István, vezetőedző (Akasztó FC):

– Az első félidő első húsz percében nagyon jól futballoztunk, a Tiszakécske nem találta a játék ritmusát. Meg is szereztük gyorsan a vezetést. Majd az előnyünket növelni is tudtuk, és megvoltak a lehetőségeink is. Az első félidőben már bele kellett nyúlnom a mérkőzésbe. Egy-két játékosom nem tudja, hogy hogyan kell viselkedni a pályán. Természetesen ez kicsit megkavarta a sorokat, így feljavult az első félidő második felében a Tiszakécske. Összehoztunk egy gólt megint saját magunknak. Mindig kérem a védőimet, olyan labdát, amelyek közel vannak el kell rúgni, nem kell levenni, nem kell cselezgetni. Természetes a játékban benne van a hiba és tanulni kell belőle. Úgy gondolom, hogy nyomás alá tudtuk helyezni az ellenfelünket. Megszereztük a harmadik gólunkat. Attól kezdve meglátszott, hogy fáradunk. Próbáltam frissíteni a fiatalokkal. Úgy érzem jól szálltak be a találkozóba és megállták a helyüket. Amit el is mondtam a fiúknak, hogy ez a Tiszakécske a 95. percig is menni fog, futni fognak. Fiatal és jó játékosokból állnak. Én úgy gondolom, hogy összességében igazi ziccere a Tiszakécskének nem volt, csak szabadrúgások, beívelések. Möti a helyén volt, nagyszerűen védett. A helyzetek alapján, ami száz százalékos volt úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. További sok sikert kívánok a Tiszakécskének! 

MEGOSZTÁS