Láss te is tisztán a szerencsejáték függőség ügyében! Ismerj meg néhány olyan szabályt, amelyeket betartva te mindig biztonságosan fogsz tudni játszani.

-Hirdetés-

Kaszinók és a felelős játék: Az elkötelezettség a játékosok biztonsága felé.                          A szerencsejáték ma már százmilliók szórakozása és milliók megélhetése világszerte, de ennek ellenére továbbra is vannak olyan emberek, akik bizalmatlanok a téma iránt. Pedig a játékosokat most minden korábbinál jobb nyerési esélyek és kedvezőbb bónuszok várják, mint például a https://vulkanvegas-kaszino.com/no-deposit-bonusz/ promóciós ajánlat. Az online kaszinók több módon, például a befizetések korlátozásának útján és a tisztességes, átlátható szabályok alkalmazásával is segítik azt, hogy mindenki biztonságosan játszhasson.

Mindezek mellett természetesen mindig lesz néhány játékos, akinél kialakul valamilyen szerencsejátékkal kapcsolatos probléma, így természetesen van létjogosultsága beszélni a szerencsejáték veszélyeiről is. A legfontosabb az, hogy tisztán láss és te magad tudd önállóan eldönteni, hogy milyen játékokkal és mennyit játszol, ne pedig unalomból vagy szenvedélyből játssz. Emellett az is ugyanilyen fontos, hogy ne hidd el gondolkodás nélkül azokat az álhíreket sem, amelyek aránytalanul felnagyítják a szerencsejátékkal kapcsolatos esetleges veszélyeket. Olvass tovább és láss tisztán a témában!

Tévhitek és igazságok a szerencsejáték problémákról

Sajnos ugyanúgy, mint sok más probléma esetén a szerencsejáték problémákkal kapcsolatban is hajlamosak egyesek túlozni. Bizonyára neked is vannak olyan ismerőseid, akik rendszeresen részt vesznek valamilyen szerencsejátékban, akár kaszinó játékokban, akár sportfogadásban. A játékosok többsége egyszerű szórakozásból játszik, vagy azért, hogy szerezzen egy kis extra pénzt. A szerencsejátékokkal kapcsolatos problémák csak a játékosok egy nagyon szűk rétegét érintik. A legtöbb játékos soha nem szembesül ezekkel a problémákkal. Sokan hajlamosak arra is, hogy olyanokra is azt mondják, hogy szerencsejáték problémájuk van, akik ezzel abszolút nem vádolhatóak. Azért, mert valaki hétvégenként eljár a kaszinóba, még nem lesz szerencsejáték függő, pont úgy, ahogy azért, mert valaki hétvégenként bulizik és alkoholt fogyaszt, még ő sem lesz alkoholista.

Mindezek ellenére természetesen tény, hogy az aktív játékosok 1-2 százaléka valóban káros viselkedésformákat követ, amikor szerencsejátékról van szó. Azonban ezeket sem lehet egyszerűen egy kalap alá sorolni. Sokféle szerencsejáték függőség létezik, amelyeknek különböző okai lehetnek. Egyeseket annyira elbűvöl a játék, hogy nehezére esik azt abbahagyniuk, de általában ezt inkább az idejük, mint a pénzük bánja, mivel jellemzően kis tétekben játszanak és nem kockáztatnak sokat. Ők a játék szenvedélyének rabjai. Másokat nem a játék, hanem az elérhető óriási nyeremények ejtenek rabul és aránytalanul sok pénzt kockáztatnak. Ez az egyik legveszélyesebb viselkedésminta, hiszen az ilyen játékosok egy rossz nap vagy hét alatt rengeteg pénzt bukhatnak. A különféle rossz viselkedésmintákat különböző módokon lehet orvosolni.

Így tudsz biztonságosan játszani

Van néhány szabály, amelyet követve biztosíthatod, hogy neked soha ne legyen semmilyen szerencsejátékkal kapcsolatos problémád. Nagyon fontos, hogy a saját magad által kijelölt szabályokat mindig betartsd, például soha ne kockáztass többet, vagy ne játssz tovább, mint ameddig terveztél. Mindig tartsd észben, hogy a szerencsejáték nem gyors pénzkereseti lehetőség. A szerencsejáték egy szórakozási forma, amellyel, ha elég jó vagy, akkor hosszú távon pénzt is kereshetsz. Soha ne fordulj a szerencsejátékhoz akkor, amikor mondjuk valamilyen előre nem látható probléma miatt hirtelen sok pénzre van szükséged. A szerencsejáték erre soha nem megoldás. Akkor sem, ha van olyan ismerősöd, akinek épp szerencséje volt és nyert. Néhány nap alatt a legnagyobb profik sem tudnak megbízhatóan nyerni, ez egyszerű hazárdírozás, aminek rossz vége lehet.

Emlékezz arra is, hogy akármilyen jó is vagy, nem fogsz tudni minden egyes nap és minden egyes héten nyertesként felállni az asztaltól. Vannak helyzetek, amikor vesztesként kell abbahagynod a játékot. Ha tovább erőlteted a játékot olyankor, amikor láthatóan nincs szerencséd, azzal csak a veszteségeidet fogod halmozni. A játék bűvöletétől pedig akkor tudod a legjobban védeni magad, ha csak józanul játszol. Ha részegen játszol, akkor rossz döntéseket fogsz hozni és könnyebben elragad a hév, így akár órákon keresztül is tudsz úgy játszani, hogy észre sem veszed magad.

A kaszinók által nyújtott segítség

Szerencsére a kaszinók által nyújtott segítség is segíthet megelőzni azt, hogy a játékosok rossz viselkedésmintákat kezdjenek el követni. A segítség nem csak aktív, hanem passzív is. A tisztességes, egyértelmű játék és bónuszfeltételek, valamint a játék tisztasága eleve segít garantálni a biztonságos játékot. Ezért is fontos, hogy mindig kizárólag engedéllyel rendelkező kaszinó oldalon töltsd az idődet, mert ott soha nem akarnak majd átverni. Ha mégis úgy érzed, hogy segítségre szorulsz, akkor az általad választott kaszinótól függően több lehetőséged is lehet segítséget igénybe venni. Ezt általában vagy automatikusan teheted meg, vagy az ügyfélszolgálattal élő chaten vagy emailben kommunikálva.

Kérheted például azt, hogy egy meghatározott időre, például néhány napra vagy hétre átmenetileg felfüggesszék a játékokhoz való hozzáférésedet. Ez ideális megoldás lehet, ha éppen nagyon szerencsétlen időszakod van és szeretnél egy kicsit pihenni. Akkor is jónak bizonyulhat 1 hét szünetet tartani, ha sokat nyertél, de szinte minden szabadidődet felemésztette a szerencsejáték. A másik lehetőség az, ha azt kéred, hogy korlátozzák azt az összeget, amelyet adott idő alatt befizethetsz az egyenlegedre. Ez akkor segíthet, ha úgy érzed, hogy nehezen tartod be a saját magad által lefektetett határokat és egyszerűen túl sok pénzt kockáztatsz. Az extrém magas befizetéseket egyébként a legtöbb casino alapból korlátozza. A legtöbb online kaszinó oldalon eleve nem lehet egy hónap alatt 1-2 millió forintnál többet befizetni a játékra.

Képek: Canva. 

MEGOSZTÁS
Írta: vira