Legutóbb áprilisban Kalocsán, Szent György napja alkalmából tartott ünnepi állománygyűlést és nagyszabású rendvédelmi nyílt napot a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság. Az október 23-i nemzeti ünnep alkalmából, a Petőfi 200 Emlékév kapcsán ezúttal Kiskőrösön rendeztek hasonló rendezvényt október 20-án délután 13 és 16 óra között.

Elektromos kisautók is várták a gyerekeket
-Hirdetés-

„Október 23-i ünnepségünket a Petőfi 200 jubileum alkalmából Kiskőrösön rendeztük meg. Délelőtt ünnepi állománygyűlést tartottunk a Petőfi Sándor Művelődési Központban, ahol számos elismerést osztottunk ki a vármegye munkatársai között, majd 13 órától Kiskőrös főterére szerveztük meg nyílt napunkat, ahol rendőrségi motorokat, és autókat tekinthettek meg az érdeklődők, de bűn- és balesetmegelőzési előadásokat, valamint foglalkozásokat is tartottak munkatársaink. A résztvevők kipróbálhatták a motoros és a biztonsági öv szimulátort, de megismerkedhettek a hőkamera és a sebességmérő készülék működésével, valamint a biztonsági öv rendeltetésszerű használatával is. A Hírös kommandó munkatársai is részt vettek az eseményen, akik fegyvereket mutattak be, de toborzás is zajlott a helyszínen” – nyilatkozta hírportálunknak Hürkecz Zoltán r. őrnagy, szóvivő.

Az ilyen alkalmak nagyszerű lehetőséget biztosítanak arra is, hogy a rendvédelmi szervek munkatársai és a lakosság tagjai közelebb kerüljenek egymáshoz
A biztonsági öv és ütközés szimulátor 5 km/h sebességgel csapódott be, melyet több fiatal ki is próbált

A program megelőzés céljából jött létre, hiszen a rendőrség fontosnak tartja felhívni a figyelmet a láthatóságra, a sebességhatárok betartására, valamint a biztonsági öv használatának jelentőségére. További prioritás az is, hogy a lakosság számára bepillantást engedjenek munkájukba. Hürkecz Zoltán r. őrnagy másokat is arra buzdít, hogy merjünk segítséget kérni a rendőröktől.

A látványos bemutatók mellett -drogprevenciós céllal- szakmai tájékoztatást is kaptak a fiatalok

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (55 db kép)
MEGOSZTÁS