A Kiskőrösi LC utánpótlás labdarúgó csapatai közül az U16-os gárda a korosztályos vármegyei bajnokságban szerepel. Az együttes jó teljesítményt nyújt eddig a kilenccsapatos bajnokságban, hiszen az őszi szezonban lejátszott 6 mérkőzésükön 5 győzelmet arattak és 1 vereséget szenvedtek, amivel a tabella második helyén állnak 15 ponttal.

A kiskőrösi csapat legutóbb a küzdelemsorozat 6. fordulójában lépett pályára, amikor október 22-én hazai környezetben győzték le 6-5-re (4-2) a Jánoshalmi FC együttesét: Virág (Volák) – Juhász, Grausza, Brada, Sipos (Jáger), Ambrus (Radics), Ojtózi, Kovács K., Csatlós, Seidel, Tiricz.

-Hirdetés-

A találkozó igen rosszul sikerült a kiskőrösiek számára, mivel Juhász Áron a 2. percben öngólt szerzett, így a vendégek jutottak vezetéshez (0-1). A hazai támadások a 11. percben gólt eredményeztek Csatlós László révén (1-1), majd a 22. percben Juhász Áron vezetéshez juttatta a kiskőrösieket (2-1).

A 27. percben Brada Bence góljával tovább nőtt a hazaiak előnye (3-1), de a 31. percben újabb találatot szereztek a jánoshalmiak (3-2). Szinte a hazai középkezdés után újabb kiskőrösi gól született a 33. percben Kovács Kristóf révén, így 4-2-es állásról folytatódhatott a második félidő.

A szünet után sorra dolgozta ki a helyzeteket a kiskőrösi csapat és Brada Bence góljával már 5-2-re is vezettek. A jánoshalmiak nagy egyéni hibák után szerzett gólokkal a 68. percben 5-5-re egyenlítettek ki. A találkozó hajrája nagy izgalmakat hozott és mindkét csapat szerette volna megszerezni a győztes találatot. A hazaiak és a vendégek is lőttek kapufát, valamint hagytak ki nagy helyzeteket, de a győzelmet jelentő találatot a 72. percben a kiskőrösiek szerezték meg, amikor Kovács Kristóf találata a 6-5-ös végeredményt jelentette.

Biácsi Gábor – Kiskőrösi LC edzője (U16):

-A maihoz hasonló, fordulatos szinte minden mérkőzésünk a bajnokságban, mert súlyos egyéni hibákból minden találkozón több gólt is bekapunk. Az elmúlt héten remekelt a csapat kapusa, most azonban hibázott az ellenfél góljainál és a védőink sem álltak a helyzet magaslatán. Mindezek mellett ugyan szereztünk hat gólt, de nem tudtunk sok veszélyes támadást vezetni. Érthetetlen, hogy 5-2-es vezetésünk után mi történt a csapattal. A második félidőben 5-4-es állásnál kapust is cseréltem, de nem sokkal később egyenlítettek a vendégek, azonban kellett ez a váltás, hogy ne legyen a végére még nagyobb baj. A jánoshalmiak egyenlítése után nagyon reméltem, hogy van még a csapatunk játékosaiban annyi, hogy a győztes találatot megszerezzük, ami szerencsére összejött.
A következő fordulóban Soltvadkertre látogatunk egy szomszédvári rangadóra, amelyen az összes védőnk hiányozni fog sérülés, családi és egyéb elfoglaltságok miatt, azonban a nehézségek ellenére nyerni szeretnénk és remélem, hogy majd eggyel több gólt tudunk rúgni ellenfelünknél.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (50 db kép)
MEGOSZTÁS