A vármegyei első osztályú labdarúgó bajnokság 11. fordulójában a Soltvadkert a tavalyi bajnok Kiskunfélegyházát fogadta. A hazaiak egy győzelemmel megtartották volna első helyüket a tabellán, míg a vendégek szerettek volna fentebb lépni a táblázaton. A találkozó végül fölényes hazai győzelmet hozott.

Máris az első percben helyzet alakult ki a hazai kapu előtt. Egy gyors beadást követően Szűcs passza után Nagy Viktor került helyzetbe, azonban közelről nem tudott a kapuba találni. A 8. percben megszerezte a vezetést a hazai csapat. Farkas Béla átadása után Hauk Martin lövése csattant a felső lécen, majd a labdát Supka Zsolt szerezte meg és lőtte közelről a vendég hálóba 1-0. A 12. percben egy baloldali szöglet után Oroszi fejelte a labdát centikkel fölé. A 22. percben Farkas remekül szolgálta ki a középre befutó Hauk Martint. A hazai támadó a kapus mellett gurított a vendég kapuba 2-0. A 33. percben egy közeli Oroszi lövést kellett hárítania Eifertnek, majd a kipattanó után Kanyó lőtte a kapuba a labdát, azonban a jobb oldali asszisztens zászlaja emelkedett, és les miatt Rabi játékvezető érvénytelenítette a gólt. A 37. percben még csak közel járt a harmadik találathoz a hazai együttes. Farkas Béla futott el a jobb szélen, majd középre passzolta a labdát. Ott érkezett Plichta, aki a kapus mellett elhúzta a labdát, majd nagy helyzetben lőtt, de a visszafutó Magony belevetődött a labdába és szögletre mentett. Egy perc múlva azonban már örülhettek a hazai drukkerek a harmadik soltvadkerti találatnak. Újra Farkas Béla volt az előkészítő, majd Hauk Martin a gólszerző, aki a kapus felett lőtte el szépen a labdát a jobb felsőbe 3-0.  A 41. percben a vendégek részéről Oroszi került megint helyzetbe, azonban közelről nem találta el a kaput.

Soltvadkerti TE Soltút
-Hirdetés-

Az 52. percben Veszeli három vendégjátékost is kicselezve tört be a tizenhatoson belülre és a bal sarkot vette célba, azonban pár centit tévedett. A 65. percben Farkas Béla szerzett labdát a baloldalon, majd lefutva a védőjét ment be a tizenhatoson belülre. A hazai támadó szépen gurította el a lasztit a vendég portás mellett a jobb alsóba 4-0. A 75. percben egy baloldali szögletet követően Áman Áron szerzett közelről gólt 5-0. Az utolsó negyedórában az eredmény már nem változott.

Kiskunfélegyháza

Így a Soltvadkert nagyarányú győzelmet aratott a címvédő ellen, és jó formában várhatja a következő fordulóban a Kunbaja elleni szintén hazai találkozót, ami igazi rangadónak ígérkezik. Ugyanis egy pont választja el a két együttest jelenleg a tabellán az első két helyen.

SOLTVADKERTI TE SOLTÚT – KISKUNFÉLEGYHÁZA 5-0

Soltvadkerti TE Soltút: Eifert – Veszeli, Gráczer, Vida (Tóth P.), Hauk (Tóth Á.), Supka (Angeli), Farkas, Plichta (Radics), Áman, Hegedűs, Gémesi
Vezetőedző: Molnár László

Molnár László vezetőedző – Soltvadkerti TE Soltút:

-Nagyon örülünk ennek a győzelemnek. Nem hiszem, hogy bárki is várta és azt sem gondolnám, hogy reálisan ekkora különbség lenne a két csapat között. Azonban ma szerencsére ekkora különbség volt. A találkozó elején viszont volt három-négy lehetősége a Kiskunfélegyházának, amivel ők nem éltek, mi pedig háromból kettővel éltünk. Mondhatom, hogy ott eldőlt a mérkőzés. Örülünk nagyon a győzelemnek és kiélvezzük azt, hogy jövő héten első helyről fogadjuk a Kunbaját.

Kiskunfélegyháza: Nagy Sz. – Szűcs (Vén), Magony, Budai, Oroszi (Nagy D.), Nagy V., Szabó D., Kanyó, Urbán (Ábel), Kőrös (Erős), Huszka
Vezetőedző: Némedi Norbert

Némedi Norbert vezetőedző – Kiskunfélegyháza:

-Ha valamiért én szerettem focizni az ez, ami ma is történt. Ezért szép játék ez. Nagyon sok lehetőségünk volt az első félidőben. Igazából úgy tudott a Soltvadkert ma minket ennyivel megverni, hogy olyan igazán felépített támadása nem volt, mi viszont rengeteg hibát vétettünk. Ez is hozzátartozik a játékhoz. Hozzáteszem, ez az ő érdemeikből sem vesz el semmit. Sőt, dicséret érdemli őket, hogy ezeket a hibákat kegyetlenül kihasználták ma. Ilyen tekintetben megérdemelt, hogy ötgólos győzelemmel tudtak lemenni a pályáról. Gratulálunk nekik. Nekünk pedig tanulnunk kell abból, hogy sok meccset le tudtunk úgy játszani most ősszel, hogy volt lehetőségünk. Valamikor jól jöttünk ki belőle, de ebből is látszik, hogy nem minden meccset lehet így megúszni. Nyilván ez lesz a tanulás része belőle. Megyünk tovább, sok van még hátra a bajnokságból. Tavasszal lesz egy visszavágó, megpróbálunk majd ott mi nyerni. Gratulálok a Soltvadkertnek még egyszer.

MEGOSZTÁS