A Városi 56-os Szövetség, a Politikai Foglyok Országos Szövetsége, Kiskőrös Város Önkormányzata és a rendező kiskőrösi evangélikus középiskola nevében köszöntöttek minden megjelent emlékezőt a város főterén lévő ’56-os kopjafánál.

-Hirdetés-

Külön köszöntötték Faragó Imre urat, a területi 56-os szövetség elnökét, aki maga is tagja volt a tüntető tömegnek 67 évvel ezelőtt.

A megemlékezés a reggeli ünnepélyes zászlófelvonással kezdődött a Városháza előtt, ahol a magasba emelkedett a lyukas zászló.

Este 17 órai kezdettel ünnepi szentmisén vehettek részt az emlékezők a katolikus templomban, amely után fáklyás felvonulás indult az ’56-os Kopjafához.

Amint fáklyákkal vonuló tömeg megérkezett a megemlékezés helyszínére a Himnusz eléneklését követően a Kiskőrösi Evangélikus Középiskola diákjainak műsorát nézhették meg. Az est folyamán közreműködött Kiskőrös Város Fúvószenekara. Vezényelt: Sipos Béla.

A 10. és 11. évfolyamos diákok műsorát előadta: Lőke Barbara, Somogyi Jázmin, Zsíros Hanna, Kohut Zalán és László Tímea Boglárka. A műsort összeállította: Fodor Tamás.

A diákok műsorát követően Fodor Tamás emlékezett meg a történelmi eseményeket átfogóan bemutató ünnepi beszédében.

Fodor Tamás történelem tanár

Végül a koszorúzás következett. A helyi 56-os Szövetség és a Vitézi Rend koszorúját Faragó Imre és Fodor Tamás helyezte el, a Politikai Foglyok Szövetsége nevében Gombár József és Banyári Pál koszorúzott. Kiskőrös Város Önkormányzatának koszorúját Domonyi László polgármester és Szedmák Tamás alpolgármester helyezte el.

A koszorúk, fáklyák és mécsesek elhelyezése után a megemlékezés véget ért. November 4-én este 18 órakor ismét várnak mindenkit, hogy egy szál gyertyával megemlékezzenek a forradalom vérbefojtásáról.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (54 db kép)
MEGOSZTÁS