2023. október 20-án délelőtt ismét pályaválasztási kiállítást szervezett a Kiskunhalasi SZC Kiskőrösi Wattay Technikum és Kollégium új helyszínen, a májusban átadott  Wattay Sportcsarnokban.

Kapcsolódó cikk
Átadták az új Wattay Sportcsarnokot
Átadták az új Wattay Sportcsarnokot
2023. május 26-án, pénteken délelőtt ünnepélyes keretek közt adták át a Kiskunhalasi SZC Kiskőrösi Wattay Technikum és Kollégium új sportcsarnokát....
-Hirdetés-

Az esemény kezdetén Podmaniczky Gabriella köszöntötte a jelenlévőket a Wattay Technikum pályaválasztási kiállításán, aki elsősorban a 8. osztályos diákokhoz szólt, akiknek arra hívta fel figyelmét, hogy komoly döntés a szakma, pályaválasztás. „Felnőttként meghatározó jelentősége van annak, hogy milyen szakmát, életcélt választunk magunknak, hiszen időnk nagy részét munkahelyünkön töltjük, ezért nagyon fontos, hogy ott jól érezzük magunkat. Azt mondják nincsen rossz szakma, csak rossz választás. Ahhoz, hogy megfelelően tudjatok döntést hozni, ezzel a rendezvénnyel kívánunk nektek segítséget nyújtani. Célunk, hogy megismerjétek teljes képzéskínálatunkat, és a Wattay iskolát válasszátok!”

(b-j):Franczia László igazgató, Podmaniczky Gabriella tanár és Lakatos Evelin 12.B osztályos tanuló 

A pályaválasztási kiállításon külön köszöntötte a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztályainak munkatársait, Lasztovicza Szalai Editet, a Kiskőrösi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának vezetőjét, a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Nemzeti Adó és Vámhivatal Bács-Kiskun Vármegyei Adó és Vámigazgatósága Jövedéki és Rendészeti Eljárási Főosztály képviselőit, illetve  a Kiskőrösi Rendőrkapitányság munkatársait. Majd köszöntötte a KEVI Petőfi Sándor Gimnázium és Technikum képviselőit, és azokat a többségi vállalkozásokat, akik évek óta partnerként dolgoznak együtt velük és segítik tanulóik szakmai képzését. Így köszönetet mondtak az Agro-Line, az Eckerle, és a Pintér Művek Kft.-nek, amiért rendezvényükön megjelentek.

Az ifjúság 

Ezután felkérte Franczia László igazgató urat, hogy nyissa meg a pályaválasztási kiállítást, aki elmondta: „Szeretnénk segítséget nyújtani az iskolaválasztásban, váltásban és abban, hogy egy számotokra kedvező továbbtanulási lehetőséget kínáljunk. Azt gondoljuk, hogy a kiskőrösieknek és a járás tanulóinak fontos, hogy segítséget nyújtsunk, támogatást adjunk a pályaválasztási döntéshez. Jól dönteni csak információk birtokában lehet. Köszönöm legfontosabb duális partnereinknek, és a többi kiállítónak is, hogy segítettek a pályaválasztási kiállítás színvonalát emelni. Munkatársaimnak is köszönöm az együttműködést és a részvételt.”

Az oktatóktól és a tanulóktól is kérdezhettek a fiatalok

A szakmák és az ágazatok – kereskedelem, turizmus-vendéglátás, fa-és bútoripar, gépészet, gazdálkodás és menedzsment, informatika – jelenős része megjelent a pályaválasztási kiállításon, ahol az oktatóktól és a tanulóktól is kérdezhettek az érdeklődők. Továbbá csúcstechnológai eljárásokba is betekinthettek, mit a lézertechnológia, 3D nyomtatás, CNC, vagy CAD-CAM eljárás.

Csúcstechnológiás eljárással készült egy emléktáblácska is

Az esemény színvonalát emelve a 12.B osztály tanulói egy step aerobic produkciót mutattak be a közönségnek, akiket Fenyvesi Éva oktató tanított be, majd Lakatos Evelin 12.B osztályos tanuló pályaválasztással kapcsolatos gondolatit hallgathattuk meg. 

Ezúttal sem maradhatott el az aerobic bemutató

Majd az iskola udvarán egy keresőkutyás bemutatónak lehettünk szemtanúi. Megtudhattuk, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal négylábúi az orrukkal dolgoznak. Legtöbbször cigarettát, dohányt kell felkutatniuk, de egyes kutyák kábítószert, bankjegyeket is kiszagolnak. Általában a határ mentén, autópályákon és házkutatások során hívják őket segítségül.  

Sokan voltak kíváncsiak a kutyás bemutatóra is

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (103 db kép)
MEGOSZTÁS