Sajtóközlemény                                                                                       Izsák Város Önkormányzata                                                                      2023. október 26.

-Hirdetés-

 

IZSÁK VÁROS CSAPADÉKVÍZ- ELVEZETŐ HÁLÓZAT FEJLESZTÉSE

A Széchenyi 2020 program keretében, a TOP-2.1.3-16-BK1-2021-00057 azonosítószámú pályázat eredményeként valósult meg IZSÁK VÁROS CSAPADÉKVÍZ-ELVEZETŐ HÁLÓZAT FEJLESZTÉSE.  Az önkormányzat 350 millió forint európai uniós támogatás segítségével valósította meg a nagy volumenű beruházást.

A projekt célja volt, hogy Izsák város belterületének helyi vízkár veszélyeztetettségét csökkentése, a további környezeti káreseményeket megelőzze, és az érintett területre hullott csapadékvizeket rendezett és kártétel nélkül elvezesse a projekt keretében épült tározóba. A fejlesztés során a település kiemelt figyelmet fordított a vizek helyben tartására, a projekt keretében egy 13 000 m3 kapacitású víztározó került megépítésre az oda vezető 3430 m csapadékcsatorna szakaszok felújításával és megépítésével. A projekt keretében a Báthory utcában, Árpád utcában és a Kinizsi utcában zárt csatorna kiépítése valósult meg. A Zöldfa utcában, Dankó utcában, Mátyás király úton, Hunyadi úton és a Mező utcán nyílt csatornák kerültek kialakítása. A projekt keretében a Tél utcában és az Attila utcában a meglévő csatornák átépítésével a meglévő rendszer került felújtásra a hálózat levezetési kapacitásának maximalizálásra.

A projekt illeszkedik Bács-Kiskun Megye Integrált Településfejlesztési Programjának célkitűzéseihez, mivel a projekt megvalósításával a települési önkormányzat célja volt a település környezeti állapotának javítása, az ár- belvíz- és helyivízkár veszélyeztetettségének csökkentése a települési infrastruktúra javításával, a belterületi csapadékvíz-elvezetőrendszer kiépítésével, összehangolt fejlesztésen keresztül. A projekt megvalósításának közvetlen eredménye, hogy Izsák város lakosságát érintően jelentősen csökkent a bel- és csapadékvíz által okozott károkozás a támogatott vízgazdálkodási fejlesztés révén.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (4 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira