A tervek szerint decemberben megkezdődik a ledesítés Kiskőrösön –  tájékoztatott Domonyi László, Kiskőrös város polgármestere október 25-én délután a közmeghallgatáson.

Azt az örömteli hírt kell közölnöm, hogy készen van az új közvilágítási tervünk, mely egyértelműen led világításról szól. Ezen terv egyeztetési folyamata kezdődik el pár héten belül, melynek értelmében 1894 lámpatest lesz felszerelve a városban, azaz 220 lámpával több fog világítani Kiskőrösön, mint eddig bármikor is. Azt szeretnénk, hogy gazdaságos üzemeltetésű, jól megvilágított köztereink legyenek. A jelenlegi állás szerint, még a héten 600 darab lámpatestet meg tudunk rendelni, melyeket 4-5 hét alatt legyártanak nekünk az ígéretek szerint. Ha kiválasztottuk a kivitelezőt, akkor még decemberben elkezdődik a ledesítés Kiskőrösön ezzel a 600 darab lámpatesttel. Azokat a lámpahelyeket szeretnénk gyorsan üzembe helyezni, melyek jelenleg nem világítanak. Így Kiskőrös gyakorlatilag teljes fényben fog tündökölni. A további 1300 darab lámpát egy újabb közbeszerzéssel fogjuk beszerezni, majd folytatjuk a ténylegesen világító, de elavult lámpatestek cseréjét.
Azt hiszem, hogy ezt jól kigondoltuk. Pénzügyi hátterét ebben az évben tudjuk biztosítani. Kiskőrös Város Önkormányzata teljes önerőből képes a közvilágítás felújítását kifizetni. Azért kellett nagyon takarékoskodnunk, hogy ezt megtehessük. A teljes lámpacsere 2024 májusának végére lesz kész”
– mondta el Domonyi László, Kiskőrös város polgármestere október 25-én délután a közmeghallgatáson.

-Hirdetés-

Érdekességként megemlítette, hogy 2023-ban a villamosenergia ára 199,43 Ft+ Áfa áron, míg 2024-től (2 évre) 75,60 Ft+ Áfa fog lecsökkenni, az új beszerzés szerint. A közvilágítás ára 2023-ban 177,17 Ft+ Áfa, mely a következő évtől 70,14 Ft+ Áfa lesz. A földgázbeszerzés 69,879 Ft volt eddig, mely 2023. október 1-jétől 39,794 Ft-ra csökken le. Jelentősen jobb beszerzési kötéseik vannak, mely nagyon sokat fog segíteni. Ennek ellenére ugyanúgy spórolnak majd, és a 37%-os megtakarítást továbbra is próbálják tartani. 

Képek: VIRA.HU archív fotó 

MEGOSZTÁS