A Széchenyi 2020 program keretében, a TOP-2.1.3-16-BK1-2021-00057 azonosítószámú pályázat eredményeként valósult meg IZSÁK VÁROS CSAPADÉKVÍZ-ELVEZETŐ HÁLÓZAT FEJLESZTÉSE. Az önkormányzat 350 millió forint európai uniós támogatás segítségével valósította meg a nagy volumenű beruházást.

-Hirdetés-

A projekt célja volt, hogy Izsák város belterületének helyi vízkár veszélyeztetettségét csökkentése, a további környezeti káreseményeket megelőzze, és az érintett területre hullott csapadékvizeket rendezett és kártétel nélkül elvezesse a projekt keretében épült tározóba. A projekt keretében a Báthory utcában, az Árpád utcában és a Kinizsi utcában zárt csatorna kiépítése valósult meg. A Zöldfa utcában, a Dankó utcában, a Mátyás király úton, a Hunyadi úton és a Mező utcán nyílt csatornák kerültek kialakítása. A projekt keretében a Tél utcában és az Attila utcában a meglévő csatornák átépítésével a meglévő rendszer került felújításra a hálózat levezetési kapacitásának maximalizálásra.

dr. Bozóky Imre Izsák polgármestere köszöntötte a jelenlévőket

Október 26-án ünnepélyes keretek között adták át az izsáki csapadékvíz-elvezető rendszer és víztározó fejlesztését, amely a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében valósult meg.

A projekt keretében 13 000 köbméter kapacitású víztározó épült, amely képes befogadni a csapadékvíz nagy részét. A víztározóhoz 3430 méter hosszú csatorna vezeti el a vizet, amely részben zárt, részben nyílt kialakítású. A projekt összköltsége 350 millió forint volt, amelyet teljes egészében a TOP programból finanszíroztak.

Az átadó ünnepségen dr. Bozóky Imre Izsák polgármestere köszöntötte a jelenlévőket, és elmondta, hogy nagyon hálás a projekt miatt, és hogy nagyon sokat köszönhet a város Bács-Kiskun Vármegye Közgyűlésének és Rideg László elnökúrnak, hiszen ismét egy nagyon értékes beruházással gazdagodott Izsák.

A polgármester kiemelte, hogy a TOP programnak köszönhetően számos más fejlesztés is megvalósult Izsákon az elmúlt években, például az egészségház, a bölcsőde, a piaccsarnok vagy épp ez a csapadékvíz-elvezető projekt. A polgármester megköszönte Bács-Kiskun Vármegye Közgyűlésének és elnökének, Rideg Lászlónak, hogy támogatta Izsák városát, hiszen mindegyikkel gazdagabb lett a település, mindegyikkel külön-külön is élhetőbb lett Izsák városa.

Bács-Kiskun Vármegye Közgyűlésének elnöke, Rideg László

Rideg László vármegyei közgyűlési elnök is beszédet mondott az ünnepségen, és elmondta, hogy Bács-Kiskun vármegye 774 projektet valósított meg a TOP program keretében, amelyek között voltak iskolai, óvodai, csapadékvíz-elvezetési, energetikai és turisztikai fejlesztések is. Izsákra több mint 1,3 milliárd forint érkezett az elmúlt években. Az elnök hangsúlyozta, hogy azokat a területeket fejlesztették, amikre valóban szükség volt, ezek a projektek mind arra szolgálnak, hogy javítsák az itt élő emberek életminőségét, és ösztönözzék őket arra, hogy helyben maradjanak és boldogan éljenek. Az elnök gratulált Izsák városának a sikeres projekt megvalósításához, és további fejlődést kívánt a településnek. 

 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (14 db kép)
MEGOSZTÁS