A vármegyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 12. fordulójában élcsapatok rangadójára került sor. Az október 29-én lejátszott találkozó alkalmával a tabellát vezető Soltvadkerti TE Soltút gárdája hazai környezetben fogadta a második helyezett Kunbajai SE csapatát.

-Hirdetés-

A találkozón nem bírtak egymással a csaptok és a soltvadkertiek 1-1-es (0-0) döntetlent játszottak a kunbajaiakkal: Eifert – Brindza, Gráczer, Vida, Hauk (Tóth P.), Supka (Radics), Farkas (Tóth Á.), Plichta, Áman, Hegedűs, Gémesi. A kunbajaiak birtokolták többet a labdát a mérkőzés elejétől és letámadásuk miatt a soltvadkertiek nem nagyon tudtak támadásokat építeni. Az első helyzetet is a vendégek alakították ki, amikor a 2. percben Kokljevci Denil elfutott a bal oldalon és egyedül vezette a kapura a labdát, de lövését nagy bravúrral védte Eifert János. Nem sokkal később a soltvadkerti Gráczer Máté adta el a labdát a saját védőharmadában, mely után veszélyes akció végén védte Eifert János a kunbajai Kokljevci Denil lövését. A két nagy vendég helyzet után rendezte sorait a soltvadkerti csapat és a küzdelem dominált a mérkőzésen, a kapuk nem forogtak veszélyben.

A második félidőben is jól megszervezték a csapatok a védekezésüket, sok volt a középpályán a kemény párharc. Az 59. percben a hazai védők szereztek labdát és Brindza Tamás hússzú indítása után a kinyíló kunbajai védőket a saját térfeléről induló Farkas Béla futotta le és tiszta helyzetből lőtte a kapuba a labdát, megszerezve ezzel a soltvadkertieknek a vezetést (1-0). A hazai vezetés után a kunbajaiak támadtak többet és mezőnyfölényük volt. Az 67. percben a kunbajai Masalusic Nikola szabadrúgása után a felső sarokba tartó labdát tolta a léc fölé szép mozdulattal Eifert János a hazaiak kapusa. A 70. percben szögletet végezhettek el a kunbajaiak, ami után a rövid oldalról továbbcsúsztatott labdát közelről lőtte a hálóba Sojic Vukasin, amivel kialakult az 1-1-es végeredmény. A gól után nagy lökdösődés alakult ki a hazai kapunál, mert a vendégek szerették volna elhozni Eifert János kezéből a labdát. Miután lecsillapodtak a kedélyek az eset után a vendégek gólszerzője kapott sárga lapot. A találkozó hátralévő részében a középpályán folyt nagy küzdelem, de igazán nagy gólhelyzet már nem alakult ki és újabb találat sem született, így a két élcsapat mérkőzése összességben igazságos döntetlennel zárult.

Molnár László

Molnár László – Soltvadkerti TE Soltút edzője:
A kunbajaiakat több alkalommal is megnéztem már korábban, így tudtuk, hogy mire számíthatunk, de az első félidőben gyengén játszottunk önmagunkhoz képest. Sajnos a bemelegítésnél lesérült két játékosunk, így Veszeli Bélára már a kezdőben sem számíthattam és Hauk Martint is ilyen okból már a 11. percben le kellett cserélni. Azt el kell mondanom, hogy az első félidőben látszott a csapatunkon, hogy nem vagyunk hozzászokva az ilyen vérbeli rangadókhoz. Úgy gondolom, hogy nem is színvonalában, hanem hangulatában jót tesz a bajnokságnak az ilyen mérkőzések lejátszása. Barátságos hangulatú mérkőzéseket játszunk le és a mai találkozó szokatlan volt a fiúknak. Nagyon sok volt a párharc a mérkőzésen a játékosok között, amelybe a második félidőben álltunk bele jobban. A kunbajaiaknál volt többet a labda, de nem éreztem nagy különbséget a két csapat között, emiatt úgy gondolom, hogy igazságos döntetlennel zárult a találkozó. Végig egységesek voltunk, jól küzdöttünk és megdolgoztunk ezért a döntetlenért, valamint az eddig elért eredményekért. Azt gondolom, hogy erőn felüli a csapat teljesítménye, amit eddig a szezonban nyújt, hiszen többen Budapesten, egy játékosunk Dunaújvárosban edz és csak a pénteki gyakorlásokon találkozik a teljes keret. Próbáljuk az adott lehetőségeinkből a legtöbbet kihozni. Úgy látom, hogy ez a csapat képes lehet arra, hogy az ősszel az első helyen zárjon, de számunkra nincs könnyű mérkőzés. A hátralévő kiskőrösi rangadón, majd hazai környezetben a Tiszakécske és végül a kalocsai vendégjáték alkalmával is nagyon nehéz mérkőzésekre számítok, melyeken próbáljuk a saját játékunkat játszani és majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elegendő.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (16 db kép)
MEGOSZTÁS