-Hirdetés-

 

2023 | 10 | 30
Soltvadkert Város Önkormányzata
Sajtóközlemény
TOP-1.1.1-16-BK1 – ipari parkok, iparterületek fejlesztése

 
„Soltvadkert Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be TOP-1.1.1-16 IPARI PARKOK, IPARTERÜLETEK FEJLESZTÉSE felhívásra „Iparterület fejlesztése Soltvadkerten II. ütem” címmel (projekt azonosítószáma: TOP-1.1.1-16-BK1-2020-00031). A projekt keretében 156 000 000 Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból a fő cél a potenciálisan betelepülő vállalkozások új telephelyének kialakítása.” 

A potenciálisan betelepülő vállalkozások részére egy új telephely kialakítása, a Soltvadkert külterület 0186/57 hrsz ingatlan fejlesztése, valamint megfelelő minőségű infrastrukturális háttér biztosítása valósult meg.

A fejlesztés által Soltvadkert ipari területe alkalmassá vált a helyi és regionális gazdaságélénkítő hatás kifejtésére is. A gazdasági aktivitás és szolgáltatások színvonalának növekedése, foglalkoztatás növekedése a településen és annak környékén erősödhet.

A beruházás által vonzóbbá váltak a létesítmények, javult az infrastruktúra, mely hozzájárul az iparterületet használók körülményeinek javításához. Az útépítéssel az önkormányzat várakozásai szerint tovább bővül a Soltvadkerti Iparterület, mely többek között a helyben történő foglalkoztatás növelését eredményezi.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

Szöveg, kiemelt kép: Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata

MEGOSZTÁS
Írta: vira