A vármegyei III. osztályú labdarúgó bajnokság 11. fordulójában élcsapatok rangadóját játszották Soltvadkerten. A november 4-én lejátszott találkozó alkalmával az egyaránt 24 ponttal a dobogón álló Soltvadkerti TE II. csapata és a Kunfehértó KSE gárdája küzdött meg egymással.

-Hirdetés-

A soltvadkertiek a mérkőzésen ugyan megszerezték a vezetést, de a találkozó 1-1-es (1-0) döntetlennel zárult a kunfehértóiak ellen: Engler – Rózsa (Windecker), Sztankovics, Frei, Kővári (Somogyi), Viola, Varga B., Szamosi (Font), Kelemen (Pál), Balogh A. (Szekér), Tóth P. (Papp).

A képen balról: Kelemen Róbert, Rózsa Bence, Varga Bence, Viola Máté
A mérkőzés előtt ünnepélyes keretek között köszöntötte a soltvadkerti klub részéről Schmidt Zsolt elnök, Varga József és dr. Frank Gábor a Vadkert FC Soltvadkerti TE II. csapatában 50. alkalommal pályára lépő Varga Bencét és Rózsa Bencét egy 50-es számmal ellátott, bekeretezett mez átadásával.

A találkozó kiegyenlített mezőnyjátékkal kezdődött és gyakorlatilag az első helyzetből gól született, amikor a 13. percben Tóth Péter szerzett vezetést a soltvadkertieknek (1-0). A gólszerző egy perccel később újabb találatot érhetett volna el, de Kelemen Róbert beadása, közeli fejese után elkerülte a labda a kaput. Az első játékrész végén a soltvadkerti Tóth Péter beadása után került nagy helyzetbe Rózsa Bence, de közelről, ziccerben, nem tudta a kapuba fejelni a labdát. A szünet után a 47. percben a hazaiak csatára Kővári Csaba futotta le a védőket és nagy helyzetbe, lövése után nem sokkal hagyta el a labda a bal felső sarkot. A soltvadkertiek a 56. percben ismét lezárhatták volna a találkozót, azonban a tiszta helyzetből kapura törő Kelemen Róbert lövését védte Gerner Dániel a vendégek kapusa. A találkozó hajrájában fokozatosan került egyre nagyobb fölénybe a kunfehértői együttes és mindent egy lapra feltéve támadtak. A 64. percben egyedül vezette kapura a labdát a kunfehértói Délceg Dusán, akinek lövését nagy bravúrral védte a hazaiak kapusa Engler Antal. Nem sokkal később a kunfehértói Grácz Roland szerzett gólt, de a találatot a játékvezető les miatt érvénytelenítette. A találkozó hosszabbításában már a vendégek kapusa Gerner Dániel is előrejött és folyamatosan ívelték előre a labdát a vendégek a hazai kapu előterébe. A 93. percben egy vendég előreívelés után a kapu előtti kavarodás után Bogdán Róbert elé került a labda, aki közelről lőtte a játékszert a kapu jobb oldalába, kialakítva ezzel az 1-1-es végeredményt.

dr. Frank Gábor – Vadkert FC Soltvadkerti TE II. edzője:

-Azonos pontszámmal álltunk a tabellán a kunfehértóiakkal, így szoros mérkőzésre, de győzelemre számítottam a mai napon. Nagyon nehéz sorozatban van a csapat, hiszen az akasztói győzelmünk után Kiskőrösön is nyertünk, most pedig ismét egy élcsapat ellen kellett játszanunk. Előzetesen úgy gondoltam, hogy ebből a három mérkőzésből, ha hét pontot szerzünk, akkor az nagyon jó eredmény, melyet a mai találkozó döntetlenjével sikerült teljesítenünk. A kunfehértóiak ellen mi szereztük meg a vezetést, mely után voltak lehetőségeink, de a támadóink a végjátékban pontatlanok voltak és nem tudtuk lezárni a mérkőzést egy újabb találattal. A találkozón 70 percig az történt, amit elterveztünk, de a végjátékban a kunfehértóiak voltak fölényben, nagyon mélyen védekeztünk és sajnos a lefújás előtti pillanatokban egy elkerülhető bekapott góllal elúszott a győzelmünk. Hátra van még egy szabadszállási vendégjátékunk és hazai környezetben fogadjuk a kaskantyúiakat, melyeken két győzelemmel úgy gondolom, hogy az élmezőnyben tudnánk zárni az őszi szezont és versenyben maradnánk a dobogós helyekért.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (41 db kép)
MEGOSZTÁS