A környezettudatos szemlélet képviselése, a szelektív hulladékkezelési stratégia, az energiaforrásokkal kapcsolatos előrelátó gondolkodás kiemelt jelentőséggel bír a Kiskőrösi Óvodák tagintézményeiben.

-Hirdetés-

Óvodáink szívesen csatlakoznak minden olyan kezdeményezéshez, projekthez, programhoz, amely a fenntarthatóságra nevelés célkitűzéseinek terjesztésében élen jár.

A Homokhátsági Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás által meghirdetett „Kizöldítő” környezetvédelmi programban való közreműködés ismét egy nagyszerű lehetőségnek bizonyult, hogy óvodásaink igazolhassák a hulladékmegelőzésben és szelektív gyűjtésben való jártasságukat.

A Kiskőrösi Óvodák csoportjai egyéni vagy közösen létrehozott alkotásokkal csatlakoztak a programhoz, olyan produktumokról készült fényképek beküldésével, amelyek híven tükrözik a környezetvédelem fontosságát gyermekszemmel.

A környezetvédelem legfontosabb feladatait bemutató rajzok, és az újrahasznosított anyagokból készült játékok, dekorációk nagyszámú delegálásának köszönhetően a Kiskőrösi Óvodák elnyerte a „Kizöldülő Óvoda” címet, és mellé a „Legaktívabb óvodának” járó 100. 000 Ft értékű kötetlen felhasználású pénzdíjat.

Az ünnepélyes díjátadóra 2023. november 6-án került sor a Kőrisfa Óvodában, amelyet Bedő Tamás – Csongrád Város Polgármestere, Homokhátsági Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Tárulás elnöke, Kincses Péter – Double Decker Kommunikációs Ügynökség vezetője (a szemléletformálási projekt lebonyolítója), Illés Tibor – projektmenedzser, és Bozóné Simon Melinda – projektmunkatárs tisztelt meg jelenlétével.

Középen (b-j): Hajósné Hertl Edit és Csatlós Erzsébet vehette át a jutalmat 

Csatlós Erzsébet intézményvezető és Hajósné Hertl Edit intézményvezető-helyettes által átvett jutalom, a Kiskőrösi Óvodák tagóvodáinak további tárgyi fejlesztésre kerül ráfordításra.

A Földünk védelméért tett apró lépések a világra nyitott, és tiszta szívvel befogadó korosztály képviselésében előremutató lehet a környezetünk számára.

 

Szöveg, fotó: Kiskőrösi Óvodák 

MEGOSZTÁS
Írta: vira