A Kiskőrösi Rendőrkapitányság szervezésében került sor 2023. november 9-én és 10-én a két napon át tartó rendhagyó és emlékezetes baleset-megelőzési előadásra, melyet általános iskolás és középiskolás diákoknak szerveztek. Az előadó a Veszprémi Rendőrkapitányságról érkezett, baleseti helyszínelőként dolgozó Pintér József rendőr-főtörzszászlós már hosszú évek óta foglalkozik baleset-megelőzéssel is.

„Az előadások alkalmával a munkájában tapasztalt eseményeket dolgozza fel, amely során egy-egy közlekedési balesetet, közlekedési szituációt mutat be és elemez a kolléga. Kitér arra is, hogyan lehetett volna megelőzni az adott balesetet, mit kellett volna másként csinálni az adott helyzetben” – tájékoztatta hírportálunkat Baltás Adrienn r. zászlós, a Kiskőrösi Rendőrkapitányság munkatársa.

-Hirdetés-
Ebben a cikkben a téma tartalma miatt nem tartjuk etikusnak fizetett hirdetések megjelenítését, ezért a hozzátartozók érzéseit tiszteletben tartva nem jelenítünk meg hirdetéseket.

Pintér József rendőr-főtörzszászlós a felnőttek mellett az iskolás korosztálynak is tart prezentációt, hiszen fontosnak tartja már fiatalkorban felhívni a figyelmet a biztonságos és egymásra figyelő közlekedésre, a baleset-megelőzésre. Baleset bárkit érhet, így ezt figyelembe véve -az aktualitások mellett- a hallgatóság életkorának megfelelően dolgozza fel a veszprémi rendőr az átadni kívánt anyagot.
Szokásos témák nem szokványos előadásban. Mindamellett, hogy közvetlen stílusával személyes emlékeit, tapasztalatait ossza meg a közönséggel, képekkel, videókkal, rövidfilmekkel illusztrálja mindazt a maga nyers és megrázó valóságában. A kisebbeknél természetesen kimaradnak a felkavaró képek és videók, velük a fülhallgató- és telefonhasználatról, kerékpározáshoz használt bukósisakról beszélget a rendőr.

Az egykor motorosrendőrként is szolgáló Pintér József kétgyermekes édesapaként és balesetet szenvedőként is szólt a helyi közönséghez, ezzel még hitelesebbé téve az előadás mondanivalóját a fiatalok számára, amit mi sem prezentál jobban, mint maga a cím:

„Egy másodpercen múlik az élet!”  

A kiskőrösi Petőfi Sándor Művelődési Központ színháztermében 2023. november 9-én délelőtt a KEVI Petőfi Sándor Gimnázium és Technikum, valamint a Kiskunhalasi SZC Kiskőrösi Wattay Technikum 9., 10. évfolyamának, délután pedig ugyanezen középiskolák 11. és 12. évfolyamának tartott előadást Pintér József r. főtörzszászlós. November 10-én reggel a 7. és 8. évfolyamos diákok vesznek részt a baleset-megelőzési és közlekedés-biztonsági prezentáción, akik a Kiskőrösi Bem József Általános Iskolából, a KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolájából, és a soltvadkerti Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskolából érkeznek. Az „Egy másodpercen múlik az élet!” című, másfél órás előadást a már említett módon ezúttal is korcsoportonként dolgozta fel a veszprémi rendőr.

Baltás Adrienn r. zászlós kiemelte – „ha legalább pár gyermeket arra ösztönzünk ezzel az előadással, hogy bekösse a biztonsági övét, betartsa a szabályokat vagy körültekintőbben közlekedjen, már megérte.”

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (20 db kép)
MEGOSZTÁS