A vármegyei U19-es labdarúgó bajnokság közép csoportjában a 10. fordulóban két dobogóért küzdő csapat rangadójára került sor. Az utánpótlás bajnokságban november 11-én megrendezett mérkőzésen a bajnoki címért küzdő és a tabellát vezető Kiskőrösi LC együttese a második helyezett Méhecskék SE Kalocsa gárdáját fogadta hazai környezetben.

Az esős időjárási körülmények között lejátszott találkozón a kiskőrösiek 5-2 (3-0) arányú győzelmet arattak a kalocsaiak ellen: Brada J. – Solymosi, Csík, Karf (Brada B.), Rácz (Rohoska), Simon (Piller), Kusztos, Pecznyik, Györgye, Torgyik, Horváth G. (Gémesi), Kolozsi.

-Hirdetés-

A mély talajú pályán, szakadó esőben lejátszott találkozón a körülményekhez a kiskőrösiek tudtak jobban igazodni. A hazai gárdában olyan fiatalok is szerepet kaptak most Karf Alex, Torgyik Máté, Pecznyik Gábor, Brada János vagy Györgye Richárd személyében, akik már készültek a felnőtt csapat keretével és közülük többen abban már pályára is léptek. A hazai együttes nagyon komolyan vette a rangadót és lelkes játékkal Simon Kornél, Kusztos Erik, valamint Karf Alex góljaival már az első félidőben 3-0-ra vezettek.

A szünet után a biztos vezetés tudatában a hazaiak lendülete alábbhagyott, és ezt kihasználva szépítettek a kalocsaiak a 68. percben (3-1). A bekapott gól után rendezte sorait a kiskőrösi együttes és a 71. percben Rohoska István (4-1), valamint a 81. percben Györgye Richárd találataival (5-1) eldöntötték a találkozót. A 88. percben a kalocsaiak még szereztek egy gólt, amivel kialakult az 5-2-es végeredmény.

A kiskőrösiek összességében jó játékot nyújtva nyerték meg magabiztosan ezt az igen fontos találkozót, és 9 mérkőzésen szerzett 8 győzelemmel és egy döntetlennel, 25 ponttal vezetik a tabellát.

Pecznyik Gábor – Kiskőrösi LC játékosa:

-Tudtuk, hogy egy dobogóért küzdő ellenféllel szemben játszunk a mai napon és az esőben, mély talajú pályán játszva nehéz találkozóra számítottunk. Úgy gondolom, hogy az időjárási körülmények ma egyik csapatnak sem kedveztek, de talán mi jobban alkalmazkodtunk ezekhez. Fontos megemlítenem, hogy a felnőtt csapattal edző és azzal készülő fiatalok közül most többen is a csapatunk segítségére voltak és az ő rutinjuk, tapasztalatuk, játéktudásuk sokat segített a szép győzelem elérésében. Az első félidőben háromgólos előnyre tettünk szert, de a második játékrész elején kicsit belealudtunk a mérkőzésbe és ennek is volt köszönhető az akkor bekapott gólunk. Ettől a góltól felébredt a csapat és a végére két újabb találatot szerezve eldöntöttük a mérkőzést. Úgy gondolom, hogy ez a győzelem nagyon sokat érhet majd a végelszámolásban, hiszen a második helyezett gárdát győztük le.
Az őszi szezonból még egy mérkőzésünk van hátra, amikor a Kiskunhalasi Szilády RFC együtteséhez látogatunk, mely találkozón szeretnénk egy szép győzelemmel zárni a bajnokság első felét.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (24 db kép)
MEGOSZTÁS