A kiskőrösi KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolája diákjai minden évben ellátogatnak a bajai Magyarországi Németek Általános Művelődési Központjába az aktuális 6. osztályosokkal. Idén is elutaztak november közepén az intézményt megtekinteni a 6. B osztályos nemzetiségi német nyelv oktatásban részesülő KEVI-s tanulók Pohankovics Ágnes és Tüske Bernadett kísérő pedagógusok vezetésével.

-Hirdetés-

A bajai intézményben közel 1000 gyermek van, mivel az óvoda, az általános iskola és a gimnázium is egy épületben került elhelyezésre. A gimnázium igazgató-helyettese, Ruff Terézia színes programot állított össze a kiskőrösi diákok számára.

Bemutatta az iskola működését, amely az oktatáson kívül művelődési központként és nyelvvizsgaközpontként is működik. A csoport megtekinthette a tanórákat és végigmehettek az iskola új interaktív tanösvényén, és az intézmény kollégiumában is jártak. Az iskola múzeumában egy rendhagyó népismereti órán vehettek részt, majd az intézmény előtt felállított Ulmer Schachtelt kívülről és belülről is megcsodálhatták. A program részeként egy néptáncórát is tartottak a kiskőrösi diákoknak, majd egy Kahoot-os (interaktív kvíz) játékkal záródott a tartalmas nap.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (29 db kép)
MEGOSZTÁS