A vármegyei első osztályú bajnokág 14. fordulójában a közel egy hónapja nyeretlen Akasztó a sereghajtó Bácsalmást fogadta. A hazaiak szerettek volna közel egy hónap után újra nyerni, míg a vendégek az első győzelmük megszerzése reményében léptek pályára. Mindkét együttesben több hiányzó is volt, így a vezetőedzőknek volt dolguk a kezdő összeállításnál. A találkozót végül az Akasztó nyerte meg egy hatgólos összecsapáson.

-Hirdetés-

Hazai rohamokkal indult a találkozó. Az első 10 percben két nagy gólszerzési lehetőséget is elpuskáztak a hazaiak. Az 5. percben Varga Milán bal oldali beadása után Szrenkó Attila küldte kapura a labdát. Lövését a gólvonalról vágták ki a vendégek. A 9. percben Boldizsár Csaba adott be balról. A labdát a beadás után Szabó Ákos fejelte a jobb kapufára. A 20. percben Bányai Máté jó 20 méterről megeresztett lövését követően a bal felsőbe tartó labdát bravúrral hárítani tudta a vendégek hálóőre. A 21. percben érett góllá a hazai fölény. Varga Milán lőtt egy bombagólt, hiszen jó 25 méterről eleresztett lövése csavarodott be a vendég hálóba 1-0. A 36. percben duplázta meg előnyét a hazai együttes. Varga Milán bal oldali szögletét követően Boldizsár Csaba bólintott a bácsalmási kapuba 2-0.

Akasztó FC

A második félidő első percében Varga Milán került újra helyzetbe, azonban éles lövését lábbal hárítani tudta a vendégek portása Cselik Döme. A 48. percben kellett először védenie a hazaiak kapusának, Némethnek. Kormos Barnabás szabadrúgását tolta ki az akasztói hálóőr szögletre. A 62. percben szépített a Bácsalmás. Egy jobb oldali beadást követően Snyehola csúsztatása után közelről Kormos Barnabás pöckölte be a lasztit a hazai kapuba 2-1. Két perc múlva újra kettő volt az hazaiak előnye. Tóth Ákos ívelése után Szrenkó Attila futott el a jobb szélen. Lapos beadására középen érkezett Kerekes Márk és közelről lőtt a vendég kapuba 3-1. A 69. percben újra Kerekes Márk talált a vendégek hálójába, lövésébe csak beleérni tudott a vendégek kapusa 4-1. A 86. percben Török Endre passza után Miletic Márió szerzett gólt 4-2. Az utolsó lehetőség a hazaiak előtt adódott Fábián Péter lövését hárította Cselik, a kipattanót Kerekes küldte kapura, ezt a vendégvédők blokkolták, majd az újabb kipattanót pedig Vincze vágta közelről fölé.

Bácsalmási PVSE
AKASZTÓ FC – BÁCSALMÁSI PVSE 4-2

Akasztó FC: Németh – Herczeg, Szrenkó, Varga, Boldizsár (Fábián), Nagy A., Szabó N. (Kerekes), Vincze, Makó, Szabó Á. (Tóth), Bányai vezetőedző: Szrenkó István.

Bácsalmási PVSE: Cselik, Bálity, Török, Mohácsi, Pölhe, Gabric, Snyehola, Rajsli, Miletic, Lipták, Kormos vezetőedző: Teslic Igor.

Szrenkó István vezetőedző (Akasztó FC):

– Ezer sebből vérzünk. Az elmúlt két bajnoki nem úgy jött ki, ahogyan kellett volna. Majd volt egy szabadnapunk. Három ifjúsági játékossal kellett kezdenem. Nagyon kevesen voltunk: sérülések, betegségek, egyéb dolgok miatt. Úgy gondolom, hogy a fiúk megállták a helyüket. Külön gratulálok az ifistáinknak, mert beletettek mindent, amit tudtak. Játékban felülmúltuk a Bácsalmást. Ettől függetlenül több gólt is szerezhettünk volna. A végén a kiállítás után még rárúghattunk volna, viszont kiengedtünk, nem úgy védekeztünk, ahogyan kellett volna. Rúgott a Bácsalmás egyet, de az már nem nagyon befolyásolta az eredményt. Főleg az első félidei játékkal voltam megelégedve. A második félidőben bele kellett nyúlnom a csapatba és cserélnem kellett, hogy mindenkinek legyen meg a sikerélménye. Nem azért cseréltem le az ifjúsági játékosokat, mert nem voltam velük megelégedve. Úgy gondolom, hogy az utolsó őszi hazai mérkőzésünkön adtunk egy kicsit a szurkolóknak is egy jó játékkal. Gratulálok a fiúknak. Megyünk Bajára az őszi szezon utolsó fordulójában. Szeretnénk ott is a három pontot megszerezni. További sok sikert kívánok a Bácsalmásnak!

MEGOSZTÁS