A Kiskőrösi Óvodák Szücsi Óvodájában 2023.11.09-én 16.00 órától idén is megvalósult a Márton-napi mulatság.

Az udvaron családias hangulatban gyülekeztek a gyerekek és szüleik, de eljöttek nagymamák, nagypapák, keresztszülők, rokonok is. Minden csoport készült egy kis műsorral, énekkel, mondókával, a nagyobbak körjátékkal is. Majd ahogyan a „Száz liba egy sorban”, úgy a közel 100 főből álló kis csapat lámpásokkal felszerelkezve elindult, hogy együtt sétálja körbe az óvodát körülhatároló utcákat, a hagyományos Márton-napi lámpás felvonulás keretében.

-Hirdetés-

A rendezvény fontos üzenete, hogy a gyerekek ismerjék meg a Márton naphoz kapcsolódó szokásokat, Szent-Márton legendáját, a jeles naphoz kapcsolódó jellegzetes ételeket. Az oviba visszaérkezve zsíros kenyér, lila hagyma és meleg tea várt bennünket.

Igazán bensőséges hangulat jellemezte az estét, szerencsére az időjárás is kegyes volt, a napközben uralkodó szél is lecsendesedett, hogy a lámpások fénye egész este ragyoghasson. Köszönjük az Eatrend Kft.-nek a finom vacsora hozzávalóit, az óvodásoknak és családjuknak, hogy velünk ünnepeltek e jeles napon, és a Szücsi Óvoda kollektívájának, hogy idén is áldozatos munkájával segítette az este megvalósulását.

Írta, képek: Bozó-Kutyifa Eszter

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (8 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira