Markóné Csányi Gabriella, a Kiskőrösi SZÓ-LA-M Alapfokú Művészeti Iskola vezetője köszöntötte a szép számban megjelent érdeklődőket a november 17-én, este 18 órakor elkezdődött Kamarazenei Esten.

-Hirdetés-

Szokody Anikó zongoraművész folytatja a hagyományteremtő kamarazenei sorozatát, ezen az estén az oboa hangszer köré helyezve a fókuszt. A vele fellépő művészeknek szabad kezet adva a darabok választásában, egy nagyon színes, kölünböző korokon átívelő műsorral léptek a színpadra.

Szokody Anikó

Elsőként Steiler Tamás szólaltatott meg oboát. Steiler Tamás a Pécsi Művészeti Szakközépiskolában érettségizett, 1991-ben pedig felvételt nyert a szegedi Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola oboa szakára, ahol 1996-ban diplomázott. A Szegedi Nemzeti Színház zenekarának tagja volt, majd 2000 szeptemberében a Szegedi Szimfonikus Zenekar muzsikusa lett. Több éven keresztül játszott a Salieri Kamarazenekarban.

Steiler Tamás

Őt követően Sándor Ádám állt a színpadra, hogy Szokody Anikó zongorakísérete mellett bemutassa az oboa különleges szép hangját. Sándor Ádám oboaművész 2017 októberben Budapesten indította útjára Mezei Pál zongoraművésszel társulva a Nádmesék ifjúsági ismeretterjesztő koncertsorozatot. A  Nádmesék koncersorozat megálmodója, műsorvezető házigazdája és zenei közreműködője, továbbá az ILÁD Trió tagja.

Sándor Ádám

A művészek a közönség figyelmét megragadva, barokk zenén keresztül, a klasszikuson át a romantikáig játszottak különböző darabokat, és remélik, hogy a fiatal generáció számára is érdekessé és vonzóvá tették a hangszert.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (16 db kép)
MEGOSZTÁS