A vármegyei I. osztályú női kézilabda bajnokságban szereplő Kiskőrösi NKSZSE gárdája november 18-án hazai környezetben lépett pályára. A kiskőrösi együttes a bajnokság 9. fordulójában a tabellán pont nélkül álló, sereghajtó TRD Solt csapatát látta vendégül.

-Hirdetés-

A kiskőrösi csapat végig vezetve a mérkőzésen nyert 34-25-re (17-11) a soltiak ellen: Rostás – Barkóczi 3, Schiszler 5, Zsubori 5, László 3, Németh I. 7, Csepregi 1. Csere: Markó-Czérna 2, Kornóczi 5, Lucza 2, Markó, Nagy D. 1. A mérkőzést a hazai gárda indította két góllal (2-0), majd az első félidő közepétől tettek szert nagyobb különbségre. A kiskőrösi lányok zártan védekeztek és a felállt fal ellen is eredményesek voltak, valamint lerohanásból is a kapuba tudtak találni, így megnyugtató előnnyel vonulhattak pihenőre a szünetben (17-11).

A második félidőben hétgólos kiskőrösi vezetés (18-11) után a hazaiak többet is hibáztak, amit kihasználva 22-20-ra zárkóztak fel a soltiak. Ekkor a vendégeknél nem sokkal egymás után ketten is kétperces kiállítást kaptak, amit a hazai gárda jól használt ki és a játék ezen szakaszában 29-20-ra tudtak elhúzni. A hazai csapat győzelme ezt követően nem forgott veszélyben és meggyőző játékkal arattak végül 34-25 arányú győzelmet. A kiskőrösi lányok a 8 csapatos bajnokságban ezzel a győzelemmel 4 ponttal a 6. helyen állnak 8 mérkőzés lejátszását követően.

Czérna János – Kiskőrösi NKSZSE edzője:
Ismerve a soltiak játékát az ellenfelünk nyitott védekezésre készültünk, melyből helyenként láttunk csak elemeket, így változtattunk a taktikánkon, amihez jól igazodtak a lányok. Az első félidőben kifejezetten jól játszottunk, szemre is szép találatokat szereztünk és élmény volt nézni a lányokat. Úgy gondolom, hogy ma döntő volt a csapat forgatása, a cserejátékosok jól szálltak bele a mérkőzésbe. Ki szeretném emelni, hogy végre bátran kézilabdáztunk, a lányok pedig a végjátékban is pontosabbak voltak a korábbi mérkőzéseken látottaknál.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (31 db kép)
MEGOSZTÁS