A vármegyei harmadosztályú bajnokság középcsoportjának utolsó őszi fordulójában az Akasztó a Kunfehértó gárdáját fogadta. A hazaiak azzal a tudattal léptek pályára, hogy ha győznek, akkor őszi bajnokok lesznek, de ha a vendégek nyernek, akkor pontszámban beérik az Akasztót. A fordulatos és öt gólt hozó találkozót végül a hazaiak nyerték meg.

-Hirdetés-

Hazai helyzetekkel indult a találkozó. Suhajda Gergely előtt kettő lehetőség is adódott, de nem tudott egyik után sem a kapuba találni. A 22. percben szerezte meg a vezetést a hazai csapat. Suhajda továbbítása után Palla robogott el a jobb szélen, majd beadására középen érkezett Varga Milán, aki közelről lőtt Gerner hálójába 1-0.

Varga Milán szerzett vezetést az Akasztónak

Három perc múlva Gubán kapott egy remek labdát, mely után Gernerrel szembe került és megpróbálta elpöckölni mellette, azonban a vendég portás jól jött ki és hárítani tudott. A 29. percben Grácz Roland ugrott ki két védő között, majd Váczi mellett is próbálta elvinni a labdát. A hazai kapus találkozott a vendégek támadójával a tizenhatoson belül. Tóth Róbert játékvezető egyből a tizenegyes pontra mutatott. A megítélt büntetőt Grácz László lőtte higgadtan a jobb oldalra 1-1.

Grácz Roland (kékben) kiharcolt egy büntetőt és lőtt egy gólt

A 40. percben Grácz Roland szerzett labdát a középpályán, majd egészen a tizenhatos vonaláig vezette azt. Aztán továbbított Délceghez, aki pedig középről visszapasszolta a labdát Grácz Rolandhoz, a vendég támadó a nyújtózó Váczi mellett kilőtte a bal alsót 1-2. Öt perc múlva még a szünet előtt egyenlített az Akasztó. Palla beadása után Gubán Dániel egy csukafejessel szerzett gólt 2-2. Egy perc múlva Varga beívelését követően Palla talált a vendéghálóba, azonban a találatot les miatt a játékvezető nem adta meg.

Nagy küzdelem folyt végig a pályán

A 50. percben Molnár Dániellel szemben szabálytalankodtak a vendégek a tizenhatoson belül. Most a hazaiak jutottak tizenegyeshez. A megítélt büntetőt Varga Milán lőtte a jobb felsőbe. Gerner ugyan bele tudott érni a lövésbe, de csak bentebb tudta segíteni a labdát 3-2. Innentől kezdve igazán nagy helyzet nem alakult ki, inkább a mezőnyben folyt a játék. Mindkét csapat ment előre és próbált gólt szerezni, de az eredmény már nem változott, így a rangadónak beillő mérkőzést az Akasztó nyerte meg. Ezzel a győzelemmel őszi bajnok is lett az Akasztó egy ponttal megelőzve a Kaskantyú gárdáját.

A levegőben is küzdöttek egymással a felek
AKASZTÓ FC II. – KUNFEHÉRTÓ KSE 3-2

Akasztó FC: Váczi – Fésüs T., Varga (Szabó A.), Suhajda (Soós), Bányai, Borsik, Gubán, Molnár (Tóth), Palla, Fésüs D., Győrfi (Pecznyik).

Kunfehértó KSE: Gerner – Máté-Tóth (Babud), Bogdán, Hajdu (Komlós), Grácz L., Délceg, Grácz R. (Ács), Hegyi, Szklár, Németh (Tóth), Varga.

Fésüs Dávid játékos (Akasztó FC II.):Egy rangadóval zártuk az őszt. Tudtuk, hogy egy jó ellenfél jön hozzánk, akik jól járatják a labdát, előre nagyon erősek. Úgy érzem az első félidőben kaptunk két elkerülhető gólt a saját hibánkból. Mi egy kicsit jobban járattuk a labdát. Szerencsére még az első félidő végén sikerült kiegyenlítenünk, majd a második elején meg is fordítani a találkozót. A második játékrészben főleg már csak brusztolás ment a mezőnyben. Szerencsénk is volt. De úgy érzem tenni is kell érte egy kicsit, a lényeg azonban, hogy nyertünk. És még édesebb a győzelem így, hogy ennek az eredménynek köszönhetően őszi elsők is lettünk, az egyik fő riválisunk pedig leszakadt tőlünk. További sok sikert kívánok a Kunfehértónak!

Grácz Roland játékos (Kunfehértó KSE):A mai meccsen mind a két csapat oda tette magát. Egy nem megye hármas színvonalú meccset sikerült játszanunk itt Akasztón. Sajnos Akasztó nekünk mumus és ez most megint bebizonyosodott. Hiába vezettünk 2-1-re nem bírtuk megtartani az előnyünket. Azt tudni kell, hogy a lehető legjobb összeállításunkban álltunk fel. Sajnos a vezetőedzőnk nem tudott itt lenni betegség miatt. Ez talán picit rányomhatta a játékunkra a bélyeget. Végig partiban voltunk az Akasztóval. Aki ma kilátogatott a találkozóra az minimum megye kettő elejei vagy hátulról megyei egyes csapatok találkozóját láthatta. Ezen a ki-ki meccsen végül egy gól döntött és ez sajnos nem a mi javunkra. Megvoltak a lehetőségeink, amit nem tudtunk belőni, az Akasztónak kicsivel nagyobb szerencséje volt. Így, hogy megyei egyből is játszott vissza két játékos az Akasztóba, így is végig partiban voltunk velük. Erre egyébként készültünk is. Teljes mértékben dobogós csapatok mérkőzése volt.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (61 db kép)
MEGOSZTÁS