Közlekedésrendészeti hírek Bács-Kiskun vármegyéből: 

Látni és látszani! A gyalogosok a közlekedés legvédtelenebb résztvevői. Figyeljünk rájuk, hogy ők is biztonságban hazaérjenek.
-Hirdetés-

Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 2088-an lépték át. A jogsértések elkövetőinek legalább 39.000 forint közigazgatási bírságot kell fizetniük. Sokkal nagyobb összegű bírságra számíthat az a két sofőr, akik lakott területen belül 114 km/h-val, illetve 118 km/h-val közlekedett.

Bács-Kiskun vármegye közútjain egy hét alatt 72 olyan baleset történt, amely rendőri intézkedést igényelt. Az egyenruhások 30 olyan autóvezetőt igazoltattak, akik a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak. Közülük 5-en balesetet okoztak.

Kapcsolódó cikk
Ittas vezetésen kapták a friss jogosítvánnyal rendelkező fiatalt
Ittas vezetésen kapták a friss jogosítvánnyal rendelkező fiatalt
A Kiskőrösi Rendőrkapitányság járőrei ittas vezetésen értek tetten egy fiatalt, aki ellen büntetőeljárás indult. Az egyenruhások 2023. november 15-én késő...

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberei hétről-hétre felhívják a közlekedők figyelmét arra, hogy a megváltozott látási viszonyokhoz mindenkinek alkalmazkodnia kell a balesetek elkerülése érdekében. Arra kérik az embereket, fogadják meg tanácsainkat annak érdekében, hogy a gyalogosok is biztonságban tudhassák magukat:

  • A sofőrök mindig az út és látási, valamint időjárási viszonyok figyelembevételével válasszák meg járművük sebességét.
  • Az autósok kiemelt figyelemmel közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket, fokozottan ügyelve azokra a napszakokra, amikor a jelzőlámpa nem üzemel!
  • A gépjárművezetők ellenőriztessék autójuk fényjelző berendezéseit, ezzel is elősegítve láthatóságukat!
  • A gyalogosok az úttestre lépés előtt mindig győződjenek meg arról, hogy biztonságosan át tudnak-e menni anélkül, hogy veszélybe sodornák magukat, vagy másokat. A gyalogosok nagy kockázatnak vannak kitéve, ha korlátozott látási viszonyok között közlekednek. A veszélyhez hozzájárul, a sötét ruházat, ha lakott területen kívül nem viselnek láthatósági mellényt, és ezáltal szinte teljesen beleolvadnak a környezetbe. Legyen mindig látható!
  • A járművek vezetői fokozott óvatossággal közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyek környékét. Sokat segít a szemkontaktus, hogy mindenki számára világos legyen: ki mit lép!

Forrás, fotók: police.hu 

MEGOSZTÁS
Írta: vira