A Kiskőrösi Rendőrkapitányság járőrei ittas vezetésen értek tetten egy fiatalt, aki ellen büntetőeljárás indult.

Az egyenruhások 2023. november 15-én késő éjjel megállítottak egy Daewoo Matizt, amelyet egy 23 éves lány vezetett. Az intézkedés során kiderült, hogy a sofőr a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott. A fiatalt előállították, és vele szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely a sikeres fújást követően 0,94 mg/l értéket mutatott. A rendőrök kezdeményezték a vezetői engedélyének a visszavonását, amit az autóvezető alig egy évvel ezelőtt szerzett meg, illetve büntetőfeljelentést tettek.

-Hirdetés-

Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. A járművezetés veszélyes üzem: odafigyelést, gyors reakcióidőt igényel. A szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassabban mozognak a szemet mozgató izmok, és a mentalitásban kedvezőtlen változások történnek.

Hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely a szeszes ital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, a jármű vezetése előtt és alatt egyaránt. Soha ne üljön ittasan autóba, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban vezessen!

… hogy mindenki hazaérjen!

Forrás, kiemelt kép: police.hu

MEGOSZTÁS
Írta: vira