A Kőrisfa Óvodában az Európai Mézes Reggeli kezdeményezéshez való csatlakozás 2023. 11. 16-án immár óvodai szintű méreteket öltött. Az óvoda zsibongója valódi méhkaptárra emlékeztető helyszínné változott a mézes nap délelőttjén, a sárga pólót és méhcsápos fejpántot viselő kisgyermekeknek köszönthetően. 

A program fő célja, hogy az egészséges táplálkozás jegyében népszerűsítse a mézfogyasztás jótékony hatásait, megismertesse a gyerekekkel a méhek nélkülözhetetlen szerepét az élet fenntartásában, továbbá a méhészet jelentőségét.

-Hirdetés-

A mézes program megvalósítását Vidók Zoltán és felesége, Vidók-Pál Erika bioméhészek segítették. A méhész házaspárnak köszönthetően az óvoda apraja- nagyja sok –sok ismeretet, érdekes tényt tudott meg az élővilágban kiemelt szerepet betöltő rovarokról.

A méhészcsalád bemutatkozását követően Erika gitárral kísért méhekről szóló dallal örvendeztette meg az óvodásokat.
A következő blokkban Vidók Zoltán érdekes általános tájékoztatót nyújtott a méhekről, és a méhészek munkájáról egy képes bemutató segítségével.

A program leg ínycsiklandozóbb részében ötféle méz megízlelésére kaptak lehetőséget a Kőrisfás csoportok, a család saját méhészetében előállított finomabbnál- finomabb mézek megkóstolásával. A mézkóstoló egyik állomásán a méhészetben használt eszközök megtekintésével, kipróbálásával tovább gazdagodott a gyermekek tudása a témakörben.

Az óvoda minden gyermekét kis mézes tasakokkal ajándékozta meg az Országos Magyar Méhészeti Egyesület.

Az „ízes” délelőtt legfontosabb tapasztalata, hogy a méz egészséges, édes finomság, fogyasszunk belőle minél többet!

Köszönjük a szülői felajánlást Erikának és Zoltánnak!

Írta, képek: Hajósné Hertl Edit intézményvezető-helyettes

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (17 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira