A vármegyei I. osztályú férfi kézilabda bajnokságban két százszázalékos teljesítményt nyújtó gárda találkozott egymással az őszi szezon záró fordulójában. A 9. fordulóban november 25-én lejátszott mérkőzés során a Kiskőrösi KSE együttese hazai környezetben fogadta a Kiskunmajsai KC gárdáját.

A találkozóra mindkét gárda 7 győzelemmel a háta mögött érkezett és a bajnokság csúcsrangadója nagy érdeklődés előtt került megrendezésre. A mérkőzést nagy csatában nyerték meg a kiskőrösiek 29-26-ra (20-14) a kiskunmajsaiak ellen: Petróczi-Kis – Bezsenyi 3, Barna 4, Geiger 3, Wágner, Laki 8, Ruskó 4. Csere: Káldi (k), Polereczki, Fang, Gucsi 1, Hunyadi, Kiss Tóth, Szentgyörgyi 1, Turi 3, Dózsa 2.

-Hirdetés-

A találkozó elején felváltva estek a gólok és egyenlő erők küzdelme folyt a pályán. A kiskőrösi csapat negyedórányi játék után kapcsolt magasabb sebességre és 10-9 után 14-10-es vezetésre tettek szert. A hazaiak több gólt is szereztek lerohanásból, zártan védekeztek, így megnyugtató, hatgólos előnnyel (20-14) vonulhattak az öltözőbe a szünetben. A második félidőt nagyon jól kezdte a kiskőrösi együttes, amelyet 4-0-val indítottak (24-14). A 10 gólos hazai előnyt követően nagyot fordult a mérkőzés képe. A kiskőrösiek támadásban pontatlanok voltak, ziccereket hibáztak és sok technikai hibát követtek el. A kiskunmajsaiak ekkor megmutatták, hogy nem véletlenül nyertek zsinórban 7 mérkőzést, mert fokozatosan ledolgozták a hátrányukat. Az 53. percben 27-25-ös állásnál a kiskunmajsaiak játékosa Kuklis Ádám kézzel rácsapott Ruskó Balázsra, amiért a vétkes kézilabdázót a játékvezetők piros lappal kiállítottak. Az emberelőnyt kihasználva szerzett nagyon fontos gólt Szentgyörgyi József (28-25), amire még válaszoltak a vendégek (28-26). Az utolsó 5 perc a nagy küzdelemről és a mindkét oldalon kimaradt helyzetekről szólt. Az 56. percben a kiskőrösi Wágner Antal megkapta harmadik kétperces büntetését, ami után piros lappal kizárták a további küzdelmekből. Az igen izgalmas végjáték utolsó támadását a kiskőrösiek vezethették, mely végén Barna Imre látványos találata zárta le a 29-26-os hazai sikerrel végződött rangadót.

Ezzel az eredménnyel a kiskőrösiek állnak az őszi szezon végén az első helyen a bajnokságban 16 ponttal százszázalékos teljesítménnyel, a 14 pontos kiskunmajsaiak előtt.

Petróczi-Kis András – Kiskőrösi KSE játékosa:

-Nem voltunk könnyű helyzetben, mert öt héten keresztünk nem játszottunk tétmérkőzést, ami nagyon megnehezítette a felkészülésünket. A héten mindössze egy barátságos találkozón vettünk részt a keddi napon a kalocsai NB II-es gárda ellen pályára lépve. A felkészülési találkozó jól szolgálta azt a célt, hogy szokjuk a mérkőzés légkörét. Az edzések során a labdás gyakorlatokra és a lerohanásból vezetett támadásokra helyeztük a fő hangsúlyt és 40 percig a mi elképzelésünk szerint alakultak a dolgok. A második félidőben elkövetett hibáink talán annak a számlájára írhatók, hogy több, mint egy hónapja nem játszottunk ilyen hőfokú mérkőzést. A második játékrészben mentálisan elfáradtunk, de szerencsére az utolsó percekben olyan döntéseket tudtunk hozni, ami a győzelmünket eredményezte. Azt fontos elmondanom, hogy a 10 gólos előnyünk után is látszott mennyire küzdenek a kiskunmajsaiak és nem adták fel, próbáltak visszajönni a mérkőzésbe. Az ellenfelünk nem egy olyan csapat volt, akit csak úgy simán 10 góllal meg lehet verni. A hibáinkból tanulnunk kell és az mai is látszott, hogy fejben az utolsó másodpercig ott kell lennünk a mérkőzésen. Nagyon jó a hangulat most az öltözőben és szerencsére, amit elkezdtünk közös munkát a nyáron annak meg lett az eredménye, így most van miért örülnünk. A csapatszellem kiváló és mai is megmutattuk, hogy mennyire tudunk egymásért, a jó eredményért küzdeni a nehéz pillanatokban is.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (66 db kép)
MEGOSZTÁS