November 24-én, pénteken Soltvadkerten, a Szent Korona Cukrászdában adventi hangversenyt tartottak a Zongora Gyöngyszemek Művészeti csoport tagjai a kecskeméti Lakó Sándor Kamarazenekar közreműködésével. Az esemény legfőbb célja az volt, hogy lehetőséget teremtsen a gyerekeknek együtt zenélni felnőttekkel, valamint a felnőtt muzsikusoknak is élményt nyújtson a gyermekekkel való közös zenélés.

A 17 órakor kezdődő koncertet a zongoristák nyitották meg, amit egy négykezes zongoramű követett ének kíséretében, majd a teljes zenekar csendült fel szintén ének kíséretében. „Adventi hangulatú koncertet szerettek volna a műsorban résztvevők, ezért Péczka Lászlóné költőt kértük fel, hogy írjon zenei dallamra egy szöveget, amit el tudnak énekelni az énekesek ezen az alkalmon” – mondta dr. Pethő Istvánné dr. Fodor Katalin.

Dr. Pethő Istvánné dr. Fodor Katalin
A gyerekeknek nagyon nagy élmény zenekarral együtt játszani, ami akár életre szóló és meghatározó élmény is lehet.
-Hirdetés-

Kulcsár Erika énekelt -emellett a Lakó Sándor Kamarazenekar zenekarvezetője, cselló és szolfézs tanára- és az egyes műveket, hangszereket és a zenészeket is bemutatta. Többek között megszólalt a Brácsa verseny egy tétele, Csajkovszkij Gordonka verseny egy tétele, amelyek kuriózumnak is tekinthetők. Mindemellett Bartók gyermekeknek szóló sorozat – Weiner Leó által zenekarra átdolgozott változatából játszottak egy részletet. Ennek a műnek minden tétele egy népdalt dolgoz fel, s közöttük van a Csillagok-csillagok, amit ezen az estén a közönséggel együtt énekeltek az előadók.

Dr. Pethő Istvánné dr. Fodor Katalin hozzátette – „A kecskeméti zenekar tagjai nagyrészt műkedvelők. Vannak közöttük zenetanárok és egyéb civil foglalkozású emberek is, pl.: a cselló versenyt egy közgazdász hölgy játszotta el, vagy a Bécsi versenyt egy ének-informatika szakos tanár adta elő, aki életében most harmadjára játszott szólót.
Csodálatos, hogy felnőttkorban is vállalkoznak arra ezek az emberek, hogy a zene szeretetéből fakadóan még ilyen kihívásoknak is megfeleljenek. Nagyon jó példát mutattak a gyerekeknek, hogy felnőtt korban is zenélhetnek, bármilyen szakmát is választanak maguknak.”

A kecskeméti Lakó Sándor Kamarazenekar

Az est fő szervezője Dr. Pethő Istvánné dr. Fodor Katalin volt. Suhajda Krisztián és Szervánszky Judit az esemény mellé álltak, és helyet biztosítottak a koncert megrendezésére immár harmadik alkalommal. Olyan sok érdeklődő volt jelen, hogy alig fért be a közönség a cukrászdába.

Megtudtuk, hogy a nagy sikerre való tekintettel 2024 tavaszán ismét terveznek egy hasonló gyermek-felnőtt zenés estet Soltvadkerten.

A Lakó Sándor Kamarazenekar mind a 14 tagja jelen volt a különleges koncerten. Dr. Pethő Istvánné dr. Fodor Katalinnak jelenleg 21 fő tanítványa van (betegség miatt sajnos nem tudott mindenki jelen lenni az eseményen), akik közül a legkisebb 6 éves, a legnagyobb 20 éves. 

A Zongora Gyöngyszemek Művészeti Csoport tagjai közül közreműködtek:

Farkas Viktória
Fejes Kíra
Fejes Lara
Frittman Áron
Gangl János
Lengyel Luca
Lengyel Zita
Medgyes Kornél
Medgyes Zita
Meggyesi Boglárka
Meggyesi Sára
Meggyesi Zsófia
Pálinkás Teofil
Szentgyörgyi Léna
Trapp Bence

Gratulálunk a szereplőknek!

Fotók: Kovács Gyula 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (118 db kép)
MEGOSZTÁS