2023. november 18-án, Szolnokon rendezték meg a 3. Gyermek Bábjátszók Országos Gáláját. A SZÓ-LA-M Alapfokú Művészeti Iskola, keceli telephelyén működő grafika és festészet tanszakos tanulókból álló bábcsoport – Kreatív Kakasok árnybábcsoport Híradó című előadásával lépett a színpadra. Csoportvezető: Szentgyörgyi Erika festőművész és művésztanár.

-Hirdetés-

A Magyar Bábjátékos Egyesület által szervezett gálán 16 bábelőadást mutattak be az ország legkülönbözőbb tájairól érkező gyermekbábos csoportok.

A keceli Kreatív Kakasok árnybábcsoport Arany minősítést ért el, továbbá a LEGERŐTELJESEBB ELŐADÁS Különdíjban részesült.

Bábozók: Bakács Bettina, Flaisz Izabella, Herczeg Nikolett, Minda Mirella, Rácz Kristóf, Salánki Izabella, Turcsán Bertold, Varga Dorka

A bábcsoport már 3. éve vesz részt ezen a versenyen. A Magyar Bábjátékos Egyesületnek is tagja.

Szentgyörgyi Erika  elmondta: ,,Az előadásunkban -mivel mi képzőművészettel foglalkozunk-  a bábozás vizuális oldalára fektetjük a hangsúlyt.
Az elmúlt két tanévben innovatív árnybáb látványképek alakításával is foglalkoztunk, különböző anyagokkal és fényekkel létrehoztunk képeket, majd a kialakult látványhoz találtak ki a gyermekek történeteket, később ezeket a történeteket egy csokorba fűztük és így jött létre az előadásunk, amelynek a Híradó címet adtunk. Az előadás nagyon sok, gyerekek által alkotott improvizáció eredménye. Az előadásunk látványelemei saját ötleteink alapján történt, a szöveget mi találtuk ki. Az előadásunk hihetetlen összhangon, egymás segítésén alapul.

Rengeteg látványelemet készítünk órákon, viszont a bábozás előadásához próbákra is van szükség, ezért ezt gyakran iskolaidőn, munkaidőn túl tesszük. Az árnybábozás iránti szenvedélyünk hajt.”

A bábozók a Híradó című előadásukat helyben is bemutatták Kecelen, a Városi Múzeumban november 17-én.

Forrás: Szentgyörgyi Erika
Képek: Varga Eszter és Illyés Csaba

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (27 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira