A vármegyei I. osztályú női kézilabda bajnokságban szereplő Soltvadkerti TE gárdája pályaválasztóként szerepelt a 11. fordulóban, de a mérkőzését a soltvadkerti sportcsarnok felújítási munkálatai miatt Kiskőrösön játszották le. A december 3-án megrendezett mérkőzésen a soltvadkerti lányok a lajosmizsei Mizse KC együttesét látták vendégül.

A soltvadkerti csapat egy szoros első félidő után 31-21 (10-12) arányú vereséget szenvedett a lajosmizseiektől: Dúl – Frittmann 2, Lőrincz 3, Fuszkó 2, Drenkovics 6, Szentpéteri 2, Gaál-Tasnádi 4. Csere: Csákovics 2, Korsós, Lenthár-Kugler.

-Hirdetés-

Az első félidőben a soltvadkertiek zártan védekeztek és támadásban is jól játszottak. A lajosmizseiek 6-10-re is vezettek, de a hazai lányok visszajöttek a mérkőzésbe és szoros eredménnyel zárult az első játékrész (10-12).

A második félidőt kiválóan kezdte a soltvadkerti csapat, amely 13-13-nál kiegyenlített és úgy nézett ki, hogy meglepetést tudnak okozni. A 36. perctől kezdődően nagyon sok hibával játszott a soltvadkerti csapat támadásban és védekezésben egyaránt. A hazaiak játékában sok eladott labda volt, rossz passzok és kihagyott helyzetek, hétméteresek, amit kihasználtak a lajosmizseiek és a végére 10 gólos győzelmet arattak (21-31).

Opauszki Péter – Soltvadkerti TE edzője:

-A soltvadkerti sportcsarnoknál elkezdődtek a felújítási munkálatok, így ott edzeni és mérkőzést játszani sem tudunk jelenleg. Az edzéseinket Kiskunhalason tartjuk, a bajnoki mérkőzéseinket pedig Kiskőrösön rendezzük meg, vagy felcseréljük az ellenfelünkkel a pályaválasztói jogot. A kialakult körülmények miatt fogadtuk most pályaválasztóként Kiskőrösön a lajosmizseieket, akikről tudtuk, hogy képzett játékosaik vannak, hiszen az előző években az NB II-ben szerepeltek. Az első félidőben jó volt a védekezésünk és ennek köszönhetően nyílttá tettük a mérkőzést. A második félidőt jól kezdtük, de azt követően nagyon sok hibával játszottunk és az eladott labdáinkat megszerezve lerohanásból lőtt gólokat az ellenfelünk, így alakult ki a végére nagyobb különbség a két gárda között.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (45 db kép)
MEGOSZTÁS