Nyolcadik éve annak, hogy Kiskőrös főterén felállítják a város karácsonyfáját, mely az adventi időszaktól kezdve egészen vízkeresztig, azaz január 6-ig minden este fényben pompázik. Kiskőrös ékessége felajánlás útján kerül méltó helyére, ahogyan idén is történt.

2023. december 5-én délelőtt került kivágásra a közel 13 méter magas fenyőfa a Wattay Sportcsarnokkal szemben található Kálvin János utcában. Ebben az esztendőben Kovács Lajosné Margó ajánlotta fel a háza előtt felcseperedő, és évtizedekig hűs árnyékot nyújtó tűlevelűt a város szolgálatára. A fenyőfát 26 évvel ezelőtt hozták a Ausztriából csemetefaként, egy ottani mesterséges fenyőerdőből.

Közel 13 méter magas fenyőfa lett idén a város karácsonyfája
-Hirdetés-

„Bár nagyon a szívemhez nőtt a fenyőfa, a méretei miatt már veszélyes volt a környezetére, és féltem egy-egy vihar alkalmával, nehogy kárt okozzon valamiben. Ezért jutottam arra a döntésre, hogy sajnos meg kell váljak a fától. Jeleztem az Önkormányzat felé, hogy ha szükség van rá és ők is megfelelőnek látják, szívesen felajánlom a város karácsonyfájának. Büszkeséggel tölt el, hogy méltó helyen végezheti be útját. Remélem, hogy a kiskőrösieknek épp olyan örömöt fog okozni ha ránéznek a főtéren, mint nekem okozott a 26 év alatt” – mesélte Margó hírportálunknak.   

Kovács Lajosné Margó a kivágott fenyőfa előtt
Hozzátette – „Nagyon kedves emlékek fűznek ehhez a szép fenyőfához, meg is könnyeztem amikor kiemelték az udvarból. Egészen furcsa lesz, hogy már nem díszeleg a ház előtt.”

 

Több mint két órába telt a hatalmas fenyőfát kivágni, a helyszínre szállítani és új helyére tenni

A fenyőfa kivágását és szállítását idén is a Kőrösszolg Nonprofit Kft. munkatársai végeztek, melyben nagy segítségükre volt Maglódi József, a Magesz-Trans Kft. tulajdonosa darusautójával. A hatalmas fenyőt egy daru segítségével emelték fel, majd egy pótkocsira helyezték, így szállították Kiskőrös főterére.

Kiskőrös város karácsonyfájának érkezését többen is szemmel kísérték a főtéren. Bár egy nappal előbb -december 5-én-, de szinte mondhatjuk, hogy idén a Télapó hozta el a főtér legékesebb díszét.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (53 db kép)
MEGOSZTÁS