Csengőd, Akasztó és Tabdi településeket kiszolgáló, az ezredfordulón épült régi szennyvíztisztító telep kapacitásbeli és környezetvédelmi problémákkal küzdött, kellemetlen szagokat okozva a csengődi lakosoknak. E problémákra megoldást jelentett a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programból nyert több mint 2 milliárd forintos támogatás, amelynek segítségével egy új, biológiai eljárással működő szennyvíztelep épült meg Csengőd határában, a régi telep mellett. A beruházás teljes költsége, az önkormányzatok hozzájárulásával együtt, elérte a 2,3 milliárd forintot.

-Hirdetés-

Pivarcsi Csaba, Csengőd polgármestere az új létesítmény keddi átadóján elmondta, hogy az új telep nemcsak a három települést látja el biztonsággal és megfelel a környezetvédelmi határértékeknek, hanem lehetőséget biztosít további települések csatlakozására is.

Font Sándor, a térség országgyűlési képviselője kiemelte, hogy a beruházás lehetővé teszi további vállalkozások települését és a meglévők kapacitásbővítését, így hozzájárulva Csengőd, Akasztó és Tabdi fejlődéséhez.

V. Németh Zsolt, az Energiaügyi Minisztérium Viziközműágazatért felelős államtitkára és Font Sándor a térség országgyűlési képviselője (b-j) 

V. Németh Zsolt, az Energiaügyi Minisztérium Viziközműágazatért felelős államtitkára azt hangsúlyozta, hogy az új közmű több évtizedes problémát oldott meg. A próbaüzem során kiderült, hogy az új telep nem csak működik, hanem felülmúlja az elvárásokat, ezzel biztosítva a térség hosszú távú környezetvédelmi és infrastrukturális stabilitását.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (32 db kép)