Abonyiné Korom Erika 23 éve él Izsákon és 5 éve segíti a rászoruló, illetve arra érdemes gyermekeket.

-Hirdetés-

Az 5 éve elindult „Hagyj el mikuláscsomagot” jótékonysági akciója, mára már egy egész Mikulás „szervezetté” épült fel. Az 5 év alatt sok ezer csomagot gyűjtöttek össze, ebben az évben pontosan 484 darab csomaggal indult útjára a Mikulás járata. Az évek alatt egy nagyon lelkes kis csapat állt mellé, hogy minél több gyermeknek tudjanak mosolyt csalni az arcára. Állandó segítői: Fertig József, Korom Róbert, Bédi Henrietta, Sári Rajmund, Csákó István, Rézműves Mihály, Kullai Sarolta és Vargáné Pál Klára.

Erika, maga is édesanya, akinek szívügye a rászoruló gyerekek segítése. Kettő és fél hete keményen dolgozott azon, hogy minden csomag a megfelelő módon a Mikulás puttonyába kerülhessen. Hatalmas logisztikát igényelt, hiszen a csomagokat különböző izsáki vállalkozók és helyi lakosok ajánlották fel.

December 6-án este a főtéren pedig megvalósult a csoda, több százan várták hóesésben a Mikulást és segítőit.

Idén egy különleges játékot találtak ki a gyerekeknek Erikáék. Apró üvegfiolákat rejtettek el a város különböző helyein, amit a gyerekeknek fel kellett kutatniuk, és este 7 órakor elvinniük a főtérre. Ott a Mikulás és segítői várták a gyerekeket, ahol minden üvegcsét egy mikulás csomagra tudtak váltani. Este több mint 350 csomagot osztottak szét, majd a megmaradt csomagokat másnap a családsegítők segítségével tanyasi és rászoruló gyerekek kapták meg.

MEGOSZTÁS