A kaskantyúi általános iskola volt a második adventi este szervezője, melynek kezdetén Lajkó-Németh Andrea intézményvezető köszöntötte a megjelenteket, majd Nagy Veronika evangélikus lelkésznő osztotta meg ünnepi gondolatait.

Kapcsolódó cikk
Adventi Ünnepi Esték: elérkezett a vágyakozás és várakozás időszaka
Adventi Ünnepi Esték: elérkezett a vágyakozás és várakozás időszaka
Advent első vasárnapja a kezdet, innen indul minden. Az egyházi év kezdete, egyúttal pedig a Jézus négy héttel későbbi születéséig...
-Hirdetés-

Egy újszövetségi levélbeli szent igével kezdte beszédét. Jakab apostol levelében szerepel (7,11): 

7Legyetek tehát türelmesek, testvéreim, az Úr eljöveteléig. Hiszen a földművelő is nagy türelemmel vár a föld drága termésére, míg a korai és késői esőt meg nem kapja. 8Legyetek hát ti is türelemmel, és legyetek állhatatos szívűek! Közel az Úr eljövetele. 9Ne zúgolódjatok egymás ellen, testvéreim, hogy el ne ítéljenek. A bíró már az ajtóban áll! 10Testvérek, a bajok állhatatos elviselésében és a türelemben vegyetek példát a prófétákról, akik az Úr nevében szóltak. 11Lám, boldogoknak mondjuk azokat, akik kitartottak. Hallottatok Jób türelméről és tudjátok, hogyan intézte sorsát az Úr. Hiszen irgalmas az Úr és könyörületes.
(Forrás: https://szentiras.hu/BD/1P%C3%A9t1,6.7;Jak5,7-11)

Ez a második vasárnap a REMÉNY vasárnapja lesz, amikor is mindenki teszi Isten adta dolgát és mégis mi az amit észreveszünk? – hívta fel figyelmünket. 

Ezt követően Túrmezei Erzsébet: Mégis című versét hallhattuk:

Milyen sokat kellene hinnem,
s milyen keveset hiszek.
Mily keveset kellene vinnem,
s mennyi terhet viszek.

Egyedül Rá kellene néznem,
s magamra révedek.
Ragyog a cél viharban, vészben,
s hányszor eltévedek.

Mégis… elcsüggedjek, megálljak?
Miért csüggedjek el?
Hisz olyan keveset hiszek még,
s már az is fölemel.

Mint minden én nyomorúságom,
nagyobb a kegyelem.
Ebben hiszek, s szemem bűnbánón
megint ráemelem.

Kis hitet, hogy megerősítsen,
míg többről többre nő,
s egész a célig elsegítsen:
hatalmas Isten Ő.

Hiszünk benne, kérjük az ő áldását és várjuk az érkezését – e gondolatokkal zárta ünnepi beszédét.
Majd a közönséggel közösen elimádkozták a Miatyánkat, mielőtt meggyújtották a koszorún a hit és a remény gyertyáját, amikor is a gyerekek közösen énekelték az Adventi hírnök első két versszakát.

A hit és a remény gyertyája is lángra lobbant a második alkalmon 

Ezt követte az alsó tagozatos diákok Mikulásváró műsora, melyet Lajkó-Németh Andrea és Agárdi-Nagy Györgyné állították össze. Az iskolások elénekelték a Hull a hó, hull a hó, Hull a pelyhes fehér hó, Szívünk rég idevár című dalokat, mire lovasfogattal megérkezett a Mikulás, melyet Kovács Dávid vezetett. A diákok dalokkal és versekkel köszöntötték a Mikulást.

Az önkormányzat támogatásával 160 csomag készült, melyet 119 kisgyermek, illetve az intézmények dolgozói és a segítői vehettek át.
119 kisgyermek kapott csomagot

A falu apraját-nagyját ünnepien feldíszített tér fogadta. Az iskola dolgozói és a szülői munkaközösség tagjai karácsonyi zenékkel, meleg teával, forralt borral, valamint szendvicsekkel várták az érdeklődőket.

Ezúttal sem maradt el a szeretetvendégség

A műsor végén a szülők és pedagógusok önzetlen felajánlásának köszönhetően jótékonysági süti- és ajándékvásárt tartottak, ahol különböző kézműves termékek közül választhattak a falubeliek. A díszeket a kisiskolások, a nyugdíjas klub tagjai és a pedagógusok készítették az elmúlt hetekben.

Idén a Mikulás érkezésekor végre hó fedte a tájat

 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (75 db kép)
MEGOSZTÁS